«Παλαιολόγεια»: Ο θρύλος του Παλαιολόγου αναβιώνει στον Μυστρά

Με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων οι εκδηλώσεις - Πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια χωρίς την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τετάρτη, 27 Μάιος 2020 13:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Παλαιολόγεια»: Ο θρύλος του Παλαιολόγου αναβιώνει στον Μυστρά

Τις εκδηλώσεις «Παλαιολόγεια», προς τιμήν του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και τους μαζί με αυτόν πεσόντες, διοργανώνει και φέτος ο Δ. Σπάρτης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις, που φέτος συμπίπτουν με τη συμπλήρωση 567 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης στις 29 Μαΐου 1453, θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, αλλά και στην κεντρική πλατεία της περιοχής όπου βρίσκεται ο ανδριάντας του Κ. Παλαιολόγου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
• Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στην καστροπολιτεία του Μυστρά
• 9:10΄ πμ: Πέρας προσέλευσης επισήμων
• 9:30΄ πμ: Επιμνημόσυνη δέηση
• 9:40΄ πμ: Ομιλία από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό και αντιπρόεδρο του ΝΠ «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» κ. Δημήτριο Μιχαλάκο με τίτλο «Το μήνυμα της Αλώσεως»
• 10:30΄ πμ: Τρισάγιο στον ανδριάντα του πεσόντος Αυτοκράτορα και των συν αυτώ πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της διασποράς του  κορονοϊού, οι φετινές εκδηλώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Εξάλλου, θα είναι η πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια που οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα δίχως την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ο απελθών Προκόπης Παυλόπουλος είχε καθιερώσει τη συμμετοχή του στα «Παλαιολόγεια» από την εκλογή του στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα το 2015.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών