Ανοίγουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

Έως 26 Ιουνίου η λειτουργία τους

Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 14:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοίγουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία

 Έως 26 Ιουνίου θα παραμείνουν ανοιχτά τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας 25/5 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του σχολικού έτους τοποθετείται στις 30 Ιουνίου, ενώ θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.Τα τμήματα των σχολείων και των νηπιαγωγείων θα λειτουργούν με έως 15 μαθητές τη φορά και με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία, ενώ αν οι μαθητές υπερβαίνουν τους 15, τότε το τμήμα θα διαιρείτε σε 2 υπό-τμήματα και θα λειτουργούν εκ περιτροπή. Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές ενώ προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού και προβλέπεται η απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων.

Στις σχολικές αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά και θα πραγματοποιείται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα ενώ οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.
Όπως είπε η κ. Κεραμέως, υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί.
Όπως και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, έτσι και για τις εκπαιδευτικές δομές που ανοίγουν υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η υπουργός Παιδείας, για την ώρα τα ολοήμερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών