Συνάντηση Αραχωβίτη με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Δευτέρα, 25 Μάιος 2020 13:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνάντηση Αραχωβίτη με το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Συνάντηση με το προεδρείο του ΔΣ της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λακωνίας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 22/5 ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε πολύ παραγωγικό κλίμα, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με το άνοιγμα των σχολείων και γενικότερα για τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λακωνία, την έλλειψη υποδομών για τα ειδικά σχολεία, τα προβλήματα στα μικρά περιφερειακά σχολεία, τις κενές οργανικές θέσεις, καθώς επίσης και για τις ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό και αναπληρωτές μέχρι και σήμερα.

Άκουσε με προσοχή τις προτάσεις και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών κι ενημερώθηκε διεξοδικά για τις θέσεις των εκπαιδευτικών για το θέμα της ζωντανής αναμετάδοσης των μαθημάτων από την τάξη και την αντίθεση του εκπαιδευτικού κόσμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, την επιδείνωση των εργασιακών συνθηκών καθώς και τη μακροχρόνια αδιοριστία των καθηγητών.

Αναφορά έγινε και στην «επιτελική κοροϊδία», όπως την χαρακτήρισαν, από την υπουργό Παιδείας κ. Κεραμέως, για δωρεάν παροχή ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Αραχωβίτης δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που με δικά τους μέσα και χωρίς σοβαρή υποστήριξη, ανέπτυξαν την ασύγχρονη τηλεκπαίδευση και συνέχισαν το εκπαιδευτικό έργο». Αμφότεροι δεσμεύτηκαν για σταθερή επικοινωνία για την προώθηση των αιτημάτων για τη βελτίωση της εκπαίδευσης και της θέσης των εκπαιδευτικών, καθώς επίσης και για τη στήριξη των πρωτοβουλιών και δράσεων της ΕΛΜΕ Λακωνίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Ιωάννης Σταυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος κ. Τριαντάφυλλος Ζάβαλης και ο αιρετός στο υπηρεσιακό συμβούλιο (τέως πρόεδρος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λακωνίας) κ. Παναγιώτης Κουμουνδούρος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών