Πήραν θέση για τη νέα εποχή οι Λάκωνες επιχειρηματίες

Σε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ

Παρασκευή, 15 Μάιος 2020 12:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πήραν θέση για τη νέα εποχή οι Λάκωνες επιχειρηματίες

Στη Λακωνία, σε μια ανοικτή και ουσιαστική συζήτηση με επιχειρήσεις από τον κλάδο της φιλοξενίας και της εστίασης, ήταν η επόμενη «στάση» της Γραμματείας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ η οποία, με την πανελλαδική επίκαιρη δράση «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει», έχει ξεκινήσει έναν ανοικτό κύκλο συναντήσεων με επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων από κάθε γωνιά της χώρας που, «παρά την κρίση του κορονοϊού και τα προβλήματα που αυτή προκάλεσε, εξακολουθούν να επιχειρούν, να καινοτομούν και να διαπρέπουν δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής, της νέας προσπάθειας».

Στη συνάντηση-τηλεδιάσκεψη της δράσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαΐου, και στην οποία δέσποζε η γυναικεία επιχειρηματική παρουσία, συμμετείχαν οι: Μαρίνα Γαστεράτου (γενική διευθύντρια ξενοδοχείων ομίλου Κυνίσκα), Νεκταρία Μπραβάκη (ιδιοκτήτρια, Μoni Εmvasis Suites, εστιατόριο «Χρυσόβουλο»), Μαίρη Παναγάκου (ιδιοκτήτρια, Kotronas Bay Bungalows, εστιατόριο Εν Πλω, σεφ και συγγραφέας) και Κατερίνα Τσαφατίνου (επιχειρηματίας μαζικής εστίασης, ιδιοκτήτρια χώρων εστίασης & εταιρείας catering αλλά και δημοτική σύμβουλος & πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας). Τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ εκπροσώπησαν ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, η Χρυσαυγή Ατσιδάκου, επικεφαλής Ειδικού Θεματικού Τομέα Περιβάλλοντος, που έκανε και τον συντονισμό της συζήτησης, ο Νίκος Κελαϊδίτης, εκπρόσωπος Ειδικού Θεματικού Τομέα Τουρισμού και πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ και ο διευθυντής της Γραμματείας Γιάννης Τριανταφύλλου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης συζητήθηκε το νέο τοπίο που προκύπτει για τον τουρισμό, τη φιλοξενία και την εστίαση και τα προβλήματα που ανακύπτουν πλέον στην λειτουργία των επιχειρήσεων των κλάδων αυτών, ειδικά στην Λακωνία. Με θερμά λόγια σχολιάστηκε η γρήγορη και ξεκάθαρη αντίδραση της κυβέρνησης στο ξεκίνημα της κρίσης, από την οποία πλέον οι επιχειρήσεις περιμένουν να προχωρήσει με θαρραλέα μέτρα και μεταρρυθμίσεις στην επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και να δημιουργήσει αναπτυξιακή προοπτική. Η συζήτηση περιστράφηκε στη συνέχεια, με την παρέμβαση και την συμμετοχή και του κ. Ν. Κελαϊδίτη, εκπροσώπου του Ειδικού Θεματικού Τομέα Τουρισμού της γραμματείας, στην ανάγκη εξειδικευμένων μέτρων με μεσοπρόθεσμο ορίζοντα που θα βοηθήσουν το επιχειρείν αλλά και στην διατύπωση καλών πρακτικών και προτάσεων για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και της Λακωνίας ως προορισμού.

Ευχαριστώντας τους επιχειρηματίες για την ειλικρινή και ουσιαστική συζήτηση, ο γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ κ. Άκης Μπάφας τόνισε: «Είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες να προσαρμόζονται στις νέες απαιτήσεις, να αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το μέλλον, να αναπτύσσονται και να διαμορφώνουν τη νέα προοπτική της χώρας μας». Και συμπλήρωσε: «η ΝΔ, και ως κυβέρνηση αλλά και ως κόμμα, στηρίζεται και στηρίζει τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις του τόπου καθώς αποτελούν την κινητήρια δύναμη της Ελλάδας που δημιουργεί, παράγει και εξάγει.»

Η Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ με την πρωτοβουλία της δράσης της «Συνομιλώντας με την Ελλάδα που παράγει» θα βρίσκεται -online τώρα και με φυσική παρουσία όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν-  σε τακτική βάση σε επικοινωνία με τους επιχειρηματίες και τα στελέχη της αγοράς πανελλαδικά για να τους γνωρίσει, να τους ακούσει, να καταγράψει αγωνίες, σχόλια, προτάσεις και κυρίως να δώσει απαντήσεις στις ερωτήσεις τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti