Με δύο επιβάτες πλέον τα ταξί

«Απέλλα»: Ο κλάδος επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα»

Τετάρτη, 13 Μάιος 2020 12:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με δύο επιβάτες πλέον τα ταξί

Σύμφωνα με ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 7 Μαΐου τροποποιούνται τα μέτρα για τη μεταφορά επιβατών με ταξί.

Συγκεκριμένα, όπως ενημερώνει το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και Υπολοίπου Λακωνίας «Η Απέλλα», για τα επιβατικά οχήματα δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ) επιτρέπεται, από 8/5/2020, αντί του ενός επιβάτη όπως ίσχυε έως τώρα, η μεταφορά δύο επιβατών πέραν του οδηγού, ανεξάρτητα συγγενικής σχέσης μεταξύ τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν να ισχύουν οι εξαιρέσεις για υπέρβαση των ορίων επιβατών, όπου απαιτείται συνοδεία ατόμων που χρήζουν βοηθείας και γονείς με ανήλικα τέκνα.

Για τη μεταφορά των μαθητών με ταξί, σύμφωνα με την ίδια ΚΥΑ, δεν ισχύει κανένας περιορισμός. Ως εκ τούτου, τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά βάσει των συμβάσεων που έχουν συναφθεί με την Περιφέρεια.

«Συνεπώς, ο κλάδος επιστρέφει σιγά σιγά στην κανονικότητα, όπου με σύνεση και απόλυτη συνέπεια θα εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας και υγιεινής, δηλαδή η χρήση μάσκας από τον οδηγό και τους επιβάτες κατά τη μεταφορά, καθώς και η τακτική απολύμανση των οχημάτων. όπως και γίνεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα», επισημαίνει το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Σπάρτης και Υπολοίπου Λακωνίας «Η Απέλλα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti