Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δ. Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 23 Απρίλιος 2020 15:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αεροψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο Δ. Ευρώτα (ΦΩΤΟ)

Αεροψεκασμός για την καταπολέμηση των κουνουπιών διενεργήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου στον Δήμο Ευρώτα, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού αγροτικού συστήματος σε όλες τις Π.Ε της Πελοποννήσου για την τριετία 2018-2020.

Ο αεροψεκασμός της Τετάρτης 23/04 πραγματοποιήθηκε με τη χρήση ελικοπτέρου, με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας και συνολικά ψεκάστηκαν περίπου 2.000 στρέμματα σε πλημμυρισμένες εκτάσεις στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα ενώ κρίθηκε απαραίτητη κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

Η αεροεφαρμογή διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του γενικού διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προέδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου κ. Βασίλη Διαμαντούπουλου, του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Σωτήρη Καμαρινόπουλου, υγιεινολόγου και μέλους της  επιτροπής, καθώς και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, η αρμόδια υπηρεσία υπενθυμίζει ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην τηλεφωνική γραμμή του φορέα υλοποίησης που είναι η Πελοπόννησος Α.Ε.: 2710557058 και στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ενώ λειτουργεί και γραμμή εξυπηρέτησης κοινού, χωρίς χρέωση: 80011 2444244.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα