Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα 400 ευρώ του ΟΑΕΔ

Τρίτη, 21 Απρίλιος 2020 15:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για το επίδομα 400 ευρώ του ΟΑΕΔ

Την Πέμπτη 23 Απριλίου θα ανοίξει στο site του ΟΑΕΔ η πλατφόρμα και το ειδικό banner για την υποβολή της αίτησης για το επίδομα των 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια άνεργους, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για τον κορονοϊό. Όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να επιβεβαιώσουν ή να τροποποιήσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ. Οι άνεργοι πρέπει να ελέγξουν ότι τα στοιχεία τους είναι σωστά, καθώς μπορεί κάποιος να έχει αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό - IBAN.

Ο τρόπος καταβολής των 400 ευρώ θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 5 Μαΐου.

Τα απαιτούμενα στοιχεία που πρέπει να έχει στη διάθεσή του ο ΟΑΕΔ για να προχωρήσει στην καταβολή του επιδόματος των 400 ευρώ είναι τα εξής:
α) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
β) ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,
γ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),
δ) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
ε) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Την οικονομική ενίσχυση θα λάβουν μόνο οι άνεργοι που συμπλήρωσαν 12μηνη ανεργία από την 1η Απριλίου 2019 και μετά. Δικαιούχοι, δηλαδή, των 400 ευρώ θα είναι όσοι έγιναν μακροχρόνια άνεργοι τον τελευταίο χρόνο, συμπληρώνοντας 12μηνο και πλέον στα μητρώα του ΌΑΕΔ από 1η Απριλίου 2019 και μετά.

Υπενθυμίζεται πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών