Απαγόρευσε την κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός η κυβέρνηση

Δεν θα επιτραπεί η εθελοντική μεταφορά που οργάνωναν κάποιοι δήμοι

Τετάρτη, 08 Απρίλιος 2020 18:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απαγόρευσε την κατ' οίκον διανομή του Αγίου Φωτός η κυβέρνηση

Οι ακολουθίες της Μ. Εβδομάδας θα τελεστούν χωρίς την παρουσία πιστών στους ναούς, ωστόσο όσοι ευελπιστούσαν ότι, τουλάχιστον, θα λάβουν το Άγιο Φως, έστω με διανομή κατ' οίκον, θα πρέπει να το ξεχάσουν για φέτος.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέχεια της πρόθεσης κάποιων δήμων της χώρας να προχωρήσουν σε εθελοντική παράδοση του συμβόλου της Ανάστασης στα σπίτια, η κυβέρνηση θα απαγορέψει πλήρως μία τέτοια κίνηση. Όπως είπε επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί η μεταφορά του Αγιου Φωτός κατ΄οίκον, γιατί «έτσι ακυρώνουμε όλες τις προσπάθειες που κάνουμε μέχρι σήμερα», όπως είπε.

Επισημαίνεται ότι το Άγιο Φως θα αφιχθεί στην Ελλάδα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου με στρατιωτικό αεροσκάφος και όχι με το πρωθυπουργικό, όπως συνηθιζόταν τα τελευταία χρόνια. Ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης, θα υποδεχθεί το Άγιο Φως στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ενώ δεν θα υπάρχει τιμητικό άγημα ευζώνων και στρατιωτική μπάντα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Η τελετή παραλαβής του Φωτός θα είναι λιτή με ένα ολιγομελές άγημα που θα αποδώσει τις προβλεπόμενες τιμές.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti