55 εκ. ευρώ για υγεία, εργασία και ρευστότητα των επιχειρήσεων

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίτη, 07 Απρίλιος 2020 11:21 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
55 εκ. ευρώ για υγεία, εργασία και ρευστότητα των επιχειρήσεων

Πίστωση της τάξεως των 55.000.000 ευρώ, θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν δράσεις υπέρ των πολιτών της Περιφέρειας, με μοναδικό σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης που έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού.

Οι δράσεις που θα υλοποιηθούν, εστιάζουν σε τρεις βασικούς άξονες, στην υγεία, στην αγορά εργασίας καθώς επίσης και στη ρευστότητα των επιχειρήσεων της Περιφέρειας.

Η παραπάνω απόφαση, λήφθηκε κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Απριλίου, υπό τον περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, στην οποία έγινε αξιολόγηση των έργων  στο πλαίσιο της επιστολής που είχε απευθύνει το υπουργείο την περασμένη εβδομάδα προς την Περιφέρεια, με την οποία ζητούσε να εκτιμήσει τις εν δυνάμει διαθέσιμες προς αυτό πιστώσεις για την υλοποίηση μέρους των αναφερόμενων δράσεων.

Ο κ. Νίκας, διευκρίνισε πως τα χρήματα θα επιστρέψουν στην περιφέρεια υπό τη μορφή δράσεων υπέρ των πολιτών της και κατέληξε αναφέροντας πως η παραπάνω διάθεση χρημάτων προς το υπουργείο δεν επιφέρει καμία τροποποίηση στα ήδη ενταγμένα έργα, στα υπό αξιολόγηση έργα, στις ενεργές προσκλήσεις ΕΣΠ, στην υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων (ΟΧΕ) καθώς επίσης και στις ανελαστικές υποχρεώσεις της Περιφέρειας, οι οποίες συγχρηματοδοτούνται κυρίως από το ΕΚΤ και το ΕΤΠΑ.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα