Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

Τι ισχύει από 1η Απριλίου

Παρασκευή, 03 Απρίλιος 2020 11:57 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας

Σύμφωνα με την Αστυνομική διάταξη 3/1996 από την 1η Απριλίου, άλλαξαν οι ώρες κοινής ησυχίας, καθώς πλέον διανύουμε την θερινή περίοδο που διαρκεί ως 30 Σεπτεμβρίου.

Οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας, διαμορφώνονται ως εξής:
-3:00 μ.μ. ως 5:30 μ.μ.
-11:00 μ.μ. ως 7:00 π.μ.  
 
Σύμφωνα με τη διάταξη τις ώρες αυτές απαγορεύονται τα κάτωθι:

-Εργασίες ή άλλες θορυβώδης δραστηριότητες. Σε περιπτώσεις έκτατης ανάγκης που δεν επιδέχονται αναβολή, η εκτέλεση εργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί με αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος.  

-Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου μαγνητοφώνου ή τηλεόρασης, σε υψηλή ένταση, οι φωνές, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

-Τα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών

-Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

-Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα