Ψυχολογική υποστήριξη και «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δ. Σπάρτης

«Ευχαριστώ» στους πολίτες που πειθαρχούν στα μέτρα

Τετάρτη, 01 Απρίλιος 2020 07:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψυχολογική υποστήριξη και «Βοήθεια στο Σπίτι» από τον Δ. Σπάρτης

Ευχαριστίες στους πολίτες της Σπάρτης, «που πρώτοι και συνολικά πειθάρχησαν στα μέτρα της Κυβέρνησης και έμειναν σπίτι», απευθύνει ο Δ. Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της «Βοήθειας στο Σπίτι», η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεωργία Ζαχαράκη, ύστερα από συνεργασία που είχε με τον δήμαρχο κ. Πέτρο Δούκα, ανακοίνωσε τις παρακάτω ενέργειες και πρωτοβουλίες:

Γραμμή ψυχολογικής
και συμβουλευτικής υποστήριξης
Εν μέσω της επέλασης του κορονοϊού και κυρίως του υποχρεωτικού εγκλεισμού, ο Δ.  Σπάρτης ενεργοποιεί ψυχολογική και συμβουλευτική γραμμή υποστήριξης για όλους. Έτσι, κάθε Σπαρτιάτης θα μπορεί να καλεί κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 με 16:00, στο 2731361241, όπου ειδικοί επιστήμονες θα μπορούν να δώσουν συμβουλές για το πως μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την καραντίνα.
 
«Βοήθεια στο Σπίτι» στο 27313 61242 - 3
Ηλικιωμένοι και μοναχικά άτομα, κάτοικοι του δήμου που δε μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν, κατά δήλωσή τους, να εξυπηρετηθούν, θα εξυπηρετούνται σε τρόφιμα, φάρμακα και έκδοση πιστοποιητικών από τις δημοτικές υπηρεσίες. «Σύνθημα και στόχος μας είναι, “κανένας συμπολίτης μας χωρίς τροφή, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακα”», επισημαίνει ο Δ. Σπάρτης, απευθύνοντας έκκληση στους δημότες που γνωρίζουν ανάλογες περιπτώσεις ατόμων, να ενημερώνουν στο τηλέφωνο 2731022226 (εσωτ. 123) για την εξυπηρέτησή τους.

Εξάλλου, για την αρτιότερη στελέχωση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», ο δήμος  προχωρά στην προκήρυξη για κάλυψη τεσσάρων θέσεων εργασίας (δύο νοσηλευτών, μίας κοινωνικής λειτουργού και μίας οικογενειακής βοηθού) με 4/μηνη σύμβαση.

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου ετοιμάζει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti