Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων τροφίμων

Από Δευτέρα έως Σάββατο η λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Πέμπτη, 26 Μάρτιος 2020 14:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων τροφίμων

Ανακοινώθηκαν τα  νέα ωράρια λειτουργίας για σούπερ μάρκετ και καταστήματα πώλησης τροφίμων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι από την Πέμπτη 26/3/2020 έως και το Σάββατο 25/4/2020, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων διαμορφώνεται ως εξής:
- Δευτέρα έως Παρασκευή από 07:00 έως 21:00.
- Σάββατο από 07:00 έως 20:00.

Την Κυριακή 29/3/2020, όπως και τις επόμενες Κυριακές, τα καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων θα παραμείνουν κλειστά, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, παρά το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα ήταν ανοιχτά στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό. Ειδικότερα, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα εμπορίου, σημείωσε ότι τις Κυριακές που λειτούργησαν τα σούπερ μάρκετ λόγω των έκακτων συνθηκών του κορονοϊου «δεν είχαν κίνηση. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος να λειτουργούν».

Σε ό,τι αφορά την διατήρηση των λαϊκών αγορών ανοικτών, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε πώς αυτό αποφασίστηκε «για να μη συνωστίζεται ο κόσμος στα σούπερ μάρκετ. Μειώσαμε παραγωγούς και εμπόρους και απομακρύναμε τους πάγκους». Τέλος, υπογράμμισε ότι εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, «το επόμενο βήμα είναι κλείσουν και οι λαϊκές».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα