Κορονοϊός: 3 νεκροί και 35 νέα κρουσματα

Λύγισε ο Τσιόδρας

Σάββατο, 21 Μάρτιος 2020 19:35 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κορονοϊός: 3 νεκροί και 35 νέα κρουσματα

«Το θαύμα της ιατρικής είναι η παράταση της ιατρικής επιβίωσης αυτών των ανθρώπων, είναι οι μανάδες και πατεράδες μας οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να υπάρχουμε ούτε να έχουμε ταυτότητα» τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας συγκρατώντας με δυσκολία τα δάκρυά του στη σημερινή ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.  

Αναφερόμενος στις ευπαθείς ομάδες και τον κίνδυνο που διατρέχουν από το νέο κορονοϊό, παρακάλεσε για ακόμα μια φορά τον ελληνικό λαό, να παραμείνει στα σπίτια του και να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς όπως ανέφερε κανείς δεν είναι 100% ασφαλής από τον ιό.75% των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί, αφορούν ηλικίες από 18 ως 54 ετών.

 Ο κ. Τσιοδρας τόνισε επίσης πως αναμένεται η αύξηση των κρουσμάτων τα επόμενα κρίσιμα 24ωρα, η οποία και θα είναι ανάλογη των προσπαθειών που κάνουμε όλοι μαζί για να περιορίσουμε τη μετάδοση. Ο Σωτήρης Τσιόδρας σε αυστηρό τόνο κάλεσε όλους να σεβαστούν τους νεκρούς, όπως είπε, και να εγκαταλείψουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Αναφερόμενος  στα τελευταία στοιχεία της επιδημίας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα και τρεις θανάτους, που αφορούν δύο άντρες και μια γυναίκα, ενώ το σύνολο των θανάτων στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στους 13.Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 76 έτη. Αναφορικά με τους ασθενείς που νοσηλεύονται, ο κύριος Τσιόδρας είπε ότι ο αριθμός τους σήμερα ανέβηκε στους 100 από τους οποίους οι 18 είναι διασωληνωμένοι. Το σύνολο των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα μας είναι πλέον 530 και ο απροσδιόριστος τρόπος μετάδοσης του κορονοϊού αφορά 98 κρούσματα από τα οποία τα περισσότερα είναι στην περιοχή της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας έκανε για μία ακόμη φορά έκκληση σε όλους όσους συρρέουν στα νοσοκομεία χωρίς ιδιαίτερο λόγο τονίζοντας πως «τα νοσοκομεία είναι χώροι ιεροί που πρέπει να νοσηλεύσουν και να περιθάλψουν κι άλλους ασθενείς πέραν του κορονοϊού».


Ν. Χαρδαλιάς: Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες
Οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα που πρέπει, για να διαφυλάξει την ανθρώπινη ζωή τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ απηύθυνε για ακόμη μία φορά έκκληση να μείνουμε σπίτι.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti