Οδηγίες του Συλλόγου Μηχανικών Λακωνίας στα μέλη του και τους πολίτες

Πως θα λειτουργούν τα τεχνικά γραφεία λόγω κορονοϊού

Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2020 07:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οδηγίες του Συλλόγου Μηχανικών Λακωνίας στα μέλη του και τους πολίτες

Διευκρινίσεις δίνει ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λακωνίας σχετικά με τη λειτουργία των τεχνικών γραφείων του μελών του, δεδομένου ότι δεν συμπεριλαμβάνονται (ακόμα) στις επιχειρήσεις στις οποίες έχει ανασταλεί ή περιοριστεί η λειτουργία τους στα πλαίσια των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19. Ο σύλλογος συνιστά στους διπλωματούχους μηχανικούς:
1. Αναστολή όλων των ραντεβού και επισκέψεων πελατών στα τεχνικά γραφεία.
2. Εκτέλεση όλων των συνεννοήσεων τηλεφωνικώς, με τηλεδιάσκεψη, μέσω e-mail ή όποιον άλλο τρόπο εκτός της φυσικής παρουσίας των πελατών στα γραφεία.
3. Αποφυγή επισκέψεων σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες κτλ.
4. Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και εφαρμογή των οδηγιών που έχουν δοθεί από τις αρχές. Τονίζεται, επίσης, ότι σημαντικό τμήμα των τρεχουσών εργασιών ενός τεχνικού γραφείου μπορεί κάλλιστα να διεκπεραιώνεται από την οικία του καθενός, εφόσον υπάρχει η σχετική δυνατότητα, αποφεύγοντας έτσι άσκοπες μετακινήσεις.

Προς ενημέρωση, επίσης, των πολιτών, ο σύλλογος σημειώνει ότι:
- Έχει ήδη παραταθεί η προθεσμία διόρθωσης των επιφανειών των ακινήτων στους δήμους (για τον υπολογισμό του Τέλος Ακίνητης Περιουσίας) μέχρι 30 Ιουνίου 2020, - η προθεσμία υπαγωγής αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων στον Ν. 4495/17 είναι μέχρι 30 Ιουνίου 2020,
- οι εκπρόθεσμες δηλώσεις κτηματογράφησης στο Γραφείο Κτηματογράφησης Λακωνίας δεν επιφέρουν κάποιο πρόστιμο
- γενικά συνιστά στους πολίτες, τα όποια επείγοντα τεχνικά θέματα, για τις επόμενες λίγες εβδομάδες και σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες της πολιτείας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Covid-19, να διεκπεραιώνονται χωρίς φυσική παρουσία στα τεχνικά γραφεία.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα