Αναστέλλονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες με απόφαση Μητσοτάκη

«Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις»

Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2020 23:06 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αναστέλλονται οι λειτουργίες στις εκκλησίες με απόφαση Μητσοτάκη

«Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, που ανακοίνωσε την αναστολή των λειτουργιών στις εκκλησίες, λίγη ώρα μετά την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω ανάρτησης στο Twitter, έκανε γνωστό ότι αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας, στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης του κορωνοϊού.

«Με απόφαση της κυβέρνησης αναστέλλονται οι λειτουργίες σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας. Εκκλησίες παραμένουν ανοικτές μόνο για ατομική προσευχή. Η προστασία της δημόσιας υγείας επιβάλλει ξεκάθαρες αποφάσεις», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι αναστέλλεται η τέλεση κάθε είδους λειτουργίας και ιεροπραξίας σε όλους τους χώρους θρησκευτικής λατρείας κάθε δόγματος και θρησκείας για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, με εξαίρεση:
α) τις κηδείες και ταφικές εκδηλώσεις και
β) την ατομική προσευχή.

Και στις δύο περιπτώσεις, επιβάλλεται η τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας (όπως αυτά θα εξειδικεύονται σε ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας).

Η αναστολή ισχύει για το διάστημα από 16.3.2020 έως και 30.3.2020.

Νωρίτερα, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, είχε ανακοινωθεί πως οι ιεροί ναοί θα παραμείνουν ανοικτοί για κατ' ιδίαν προσευχή των πιστών, με την παραίνεση προς όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να παραμείνουν στα σπίτια τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος