Σχολεία της Λακωνίας διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας

Μαθήτρια του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης στους νικητές του τελικού

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 16:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σχολεία της Λακωνίας διακρίθηκαν στον 1ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας  Μαθητών/τριων Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διεξήχθη στις 6-9-16 Φεβρουαρίου σε 39 σχολεία και των πέντε νομών της Περιφέρειας, με συμμετοχή άνω των 1300 μαθητών/τριών. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το 1ο Γυμνάσιο Μεσσήνης, το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης, το 1ο Γυμνάσιο Κιάτου, το 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Πελοποννήσου, τους Συνδέσμους Φιλολόγων Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/τριες Γυμνασίου Περιφέρειας Πελοποννήσου διεξήχθη ως εξής:

Ο προκριματικός πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε κάθε νομό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:

Α’ φάση: Διεξήχθη στις 6 Φεβρουαρίου, στα σχολεία των μαθητών/τριών που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίθηκαν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι/ες μαθητές/τριες από κάθε τάξη.

Β’ φάση: Διεξήχθη σε ένα γυμνάσιο κάθε νομού στις 9 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν γραπτώς σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη.
Τα σχολεία που διοργάνωσαν τη β’ και γ’ φάση του προκριματικού είναι:
Για τους/τις μαθητές/τριες του νομού Αργολίδας: 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου
Για τους/τις μαθητές/τριες του νομού Αρκαδίας: 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης
Για τους/τις μαθητές/τριες του νομού Κορινθίας: 1ο Γυμνάσιο Κιάτου
Για τους/τις μαθητές/τριες του νομού Λακωνίας: 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
Για τους/τις μαθητές/τριες του νομού Μεσσηνίας: 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γ’ φάση: Διεξήχθη, επίσης, στις 9 Φεβρουαρίου  στο ίδιο σχολείο που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετείχαν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού οι πέντε πρώτοι/ες μαθητές/τριες της β’ φάσης από κάθε τάξη ανά νομό και έλαβαν βεβαίωση για τη διάκριση τους. Ο/η πρώτος/η μαθητής/τρια νικητής/τρια από κάθε τάξη έλαβε ως βραβείο ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας.

Ο τελικός διεξήχθη την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης. Οι τρείς  νικητές/τριες από τη γ’ φάση από κάθε τάξη από κάθε νομό (σύνολο 45 μαθητές/τριες) διαγωνίσθηκαν στον τελικό, προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού. Ο/η πρώτος/η νικητής/τρια από κάθε τάξη έλαβε ως βραβείο ένα τάμπλετ.

Όλοι/ες οι μαθητές/τριες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στον διαγωνισμό. Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στον διαγωνισμό ήταν προαιρετική και εκτός ωρολογίου προγράμματος.

Στην προετοιμασία του διαγωνισμού σημαντική ήταν η συμβολή της διεύθυνσης και των φιλολόγων του 6ου Γυμνασίου Καλαμάτας.

Οι νικητές στη Λακωνία
Οι τρεις πρώτοι νικητές/τριες μαθητές/τριες στη Λακωνία είναι οι εξής:
Α’ τάξη: Νεντέλκου Σεμπάστιαν-Κονσταντίν (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης), Πουλικάκος Πέτρος (1ο Γυμνάσιο Γυθείου), Σιώχου Μαρία (Γυμνάσιο Μολάων)
Β’ τάξη: Καρβούνη Μαρία - Νεφέλη (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης), Μόρσινκ – Παλούμπα Ισμήνη-Μαρία (4ο Γυμνάσιο Σπάρτης), Μπουτεράκου Ιωάννα (1ο Γυμνάσιο Γυθείου)
Γ’ τάξη: Θεοχαράκου Μαρία (4ο Γυμνάσιο Σπάρτης), Κυριαζή Μαρία-Νικολέττα (2ο  Γυμνάσιο Σπάρτης), Λαούδη Όλγα (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης).

Οι πρώτοι/ες νικητές/τριες του τελικού από όλα τα σχολεία της Πελοποννήσου είναι:
Α’ τάξη: Ζουρουφίδης Κωνσταντίνος (Ιδ. «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»)
Β’ τάξη: Καρβούνη Μαρία-Νεφέλη (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης)
Γ’ τάξη: Μπαντανά Δήμητρα (Γυμνάσιο Νέας Κίου)

Σημειώνεται ότι με βάση τον κανονισμό του διαγωνισμού, την επόμενη χρονιά το σχολείο που θα διοργανώσει τον τελικό είναι το σχολείο της νικήτριας της Γ’ Γυμνασίου, δηλαδή το Γυμνάσιο Νέας Κίου.

Ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθειά τους απευθύνουν οι διοργανωτές «στους/τις Συντονιστές/τριες Εκπαιδευτικού Έργου Α'/θμιας και Β'/θμιας Εκπ/σης του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, στους/τις Διευθυντές/ντριες και τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολείων που διοργάνωσαν τον διαγωνισμό, στους Συνδέσμους Φιλολόγων Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στις Προϊσταμένες Εκπαιδευτικών Θεμάτων Δ.Δ.Ε. Αρκαδίας και Κορινθίας, στους/τις Υπεύθυνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Αργολίδας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, καθώς και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland