5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition»

Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition»

Ο 5ος διεθνής διαγωνισμός ελαιόλαδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC) θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 2 έως 4 Απριλίου 2020 στη Λέσβο και ειδικότερα στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς που είναι υποστηρικτής του διαγωνισμού.

Στο διαγωνισμό θα βραβευτούν, μετά από αξιολόγηση, τα καλύτερα ελαιόλαδα βάσει των ποιοτικών κριτηρίων του Διεθνούς Γραφείου Ελαιοκομίας (International Olive Council, IOC). Εκατοντάδες ελαιοπαραγωγοί απ’ όλον τον κόσμο συμμετέχουν στο διαγωνισμό με την αποστολή δειγμάτων, χωρίς τη φυσική τους παρουσία. Tα ελαιόλαδα αξιολογούνται από 20μελή διεθνή κριτική επιτροπή, η διαδικασία αξιολόγησης είναι κλειστή στο κοινό και η οργανοληπτική δοκιμή των ελαιόλαδων είναι «τυφλή».

Μέχρι σήμερα, στο διαγωνισμό «Athena» έχουν συμμετάσχει ελαιόλαδα από: Αλγερία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, HΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιορδανία, Κροατία, Μαρόκο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία, Τυνησία, Σαουδική Αραβία, Χιλή και την Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι σημαντική για τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου, καθώς πέραν της εμπειρίας από μια διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, έχουν τη δυνατότητα  να διεκδικήσουν μια διάκριση που θα τους δώσει ένα επιπλέον εμπορικό πλεονέκτημα στις διεθνείς αγορές.

Η τελετή απονομής των βραβείων για τα καλύτερα ελαιόλαδα θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου 2020 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία».  

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό «ATHIOOC» μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και τις 6/3/2020, έντυπα ή ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση https://www.athenaoliveoil.gr/el/.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα