Ζητούμενο οι νέες δράσεις ΜμΕ για ενίσχυση της αγοράς

Ο υφ. Ανάπτυξης σε εκδήλωση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

Πέμπτη, 20 Φεβρουάριος 2020 12:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ζητούμενο οι νέες δράσεις ΜμΕ για ενίσχυση της αγοράς

Παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννη Τσακίρη πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της  Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου - Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, στα γραφεία της εταιρείας. Προηγήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ παρουσία προέδρων των  16 Επιμελητηρίων από τις τέσσερις περιφέρειες (Δυτ. Ελλάδα, Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια νησιά) και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη.

O πρόεδρος του ΔΣ της Διαχειριστικής και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε στον υφυπουργό την «ανάγκη προκήρυξης νέων δράσεων, σωστά στοχευμένων, ώστε να ενισχυθεί πραγματικά η δυναμική της αγοράς», ενώ παράλληλα έκανε λόγο για την «ανάγκη ενοποίησης της εγχώριας τοπικής παραγωγής με τον τουριστικό κλάδο, όπου παρά την ανάπτυξη του κλάδου, δεν υπάρχει το αντίστοιχο αποτύπωμα στις τοπικές παραγωγικές επιχειρήσεις».

Η διευθύντρια κ. Μάγδα Πετροπούλου ενημέρωσε πλήρως τον υφυπουργό για την πορεία εξέλιξης όλων των προγραμμάτων, ενώ κατέθεσε και πλαίσιο προτάσεων προς επιτάχυνση των διαδικασιών για την απορρόφηση, αλλά και τους τομείς που πρέπει να ενισχυθούν.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στον υφυπουργό κ. Τσακίρη αρκετά από τα θέματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της περιοχής.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός έκανε σαφές πως «στόχος είναι η καλύτερη δυνατή απορρόφηση του ΕΣΠΑ και ως το τέλος του 2023 να μην χαθούν εις βάρος της ανάπτυξης της χώρας». Επ’ αυτού ανέφερε ότι «ο σχεδιασμός των νέων δράσεων γίνεται με γνώμονα την απλοποίηση των διαδικασιών, κάτι για το οποίο ζήτησε προτάσεις από τα μέλη του ΔΣ και τους φορείς». Αναφορικά με την στόχευση των νέων δράσεων για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις ο κ. Τσακίρης τόνισε πως «θα είναι λίγες αλλά εμβληματικές, καλύπτοντας  ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, με την κύρια δράση να αφορά την ανανέωση και αναβάθμιση εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου ψηφιακού, τεχνικού και παγίου εξοπλισμού».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών