Εξορμά στον κεντρικό Ταΰγετο ο ΕΟΣ Σπάρτης

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 14:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εξορμά στον κεντρικό Ταΰγετο ο ΕΟΣ Σπάρτης

Χειμερινή εξόρμηση για τα μέλη του στον κεντρικό Ταΰγετο πραγματοποιεί την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης.

Ειδικότερα, θα πραγματοποιηθεί ανάβαση από την πηγή Μαγγανιάρη στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης στη θέση «Βαρβάρα» με επιστροφή από τα ίδια. Οι ώρες πορείας ανέρχονται σε συνολικά 4, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Α+ (εύκολη-μέτρια).

Ανάλογα με τον καιρό και τις δυνάμεις/τον εξοπλισμό της ομάδας, θα πραγματοποιηθεί πορεία μέχρι το χιονισμένο πεδίο. Σε αυτό το ενδεχόμενο οι ώρες πορείας ανέρχονται σε  6.30, ενώ ο βαθμός δυσκολίας της διαδρομής χαρακτηρίζεται Γ+ (δύσκολη).

Η συμμετοχή στην πορεία απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και τον κατάλληλο για την εποχή ατομικό εξοπλισμό (πεζοπορικά άρβυλα, αντιανεμικό-αδιάβροχο, μπουφάν, ζεστό ρουχισμό, σκούφο-γάντια, μπατόν, γκέτες, και επι πλέον κραμπόν-πιολέ για τη β΄ομάδα),  καθώς και επαρκή ποσότητα νερού.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΣ Σπάρτης, «στόχος είναι η γνωριμία με το χειμερινό Ταΰγετο και το καταφύγιο, η εξοικείωση με το περπάτημα στο χιόνι και η απόλαυση της πανέμορφης φύσης».

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7:15΄ το πρωί της Κυριακής από το κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης και μετακίνηση με ΙΧ για Μαγγανιάρη, απ’ όπου και η εκκίνηση της πορείας.

 Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους συντονιστές της εξόρμησης Κώστα Λαγανά (6974098419) και Ντίνα Τυροβολά (6977285633), μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 21/2.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα