Μαθήματα ελληνικών σε πρόσφυγες από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σπάρτης

Τετάρτη, 19 Φεβρουάριος 2020 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μαθήματα ελληνικών σε πρόσφυγες από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Σπάρτης

Μαθήματα ελληνικών για τους πρόσφυγες και δημιουργική απασχόληση για τα προσφυγόπουλα θα παράσχει η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης, από σήμερα Τετάρτη 19/2 και ώρα 7:30΄ μμ (και κάθε Τετάρτη) στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Λακωνίας (Ευαγγελιστρίας 46, Σπάρτης απέναντι από το ΚΕΠ).

«Αυτή την πρώτη Τετάρτη θα την αφιερώσουμε σε μέρα γνωριμίας και συζήτησης πάνω σε θέματα που απασχολούν, καθώς και σε προγραμματισμό των μαθημάτων», σημειώνουν τα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι «η Επιτροπή είναι ανοιχτή σε όποιον θέλει να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, να έρθει σε επαφή μαζί μας ώστε να βοηθήσει τα άτομα που θα υλοποιήσουν αυτή την πρωτοβουλία. Όσο ο καιρός καλυτερεύει θα προγραμματιστούν και εξωτερικές δραστηριότητες...»

Επίσης, για τις ανάγκες των παραπάνω δραστηριοτήτων, τα μέλη της Επιτροπής καλούν  όποιον επιθυμεί να προσφέρει γραφική ύλη (μολύβια, στυλό, γόμες κτλ), τα κλασικά μπλε τετράδια, που θα προσφερθούν και για τις ανάγκες των μαθημάτων στο χώρο της δομής από τους ίδιους. Ακόμα, γνωστοποιεί ότι συγκεντρώνονται συνεχώς ρούχα, πάνες αλλά και παιχνίδια για τα μικρά παιδιά.

Καταλήγοντας, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Σπάρτης αναφέρει τα εξής: «Εκφράζουμε ακόμα πιο μαζικά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και μετανάστες, σε όλα τα προσφυγόπουλα. Έχουμε ευθύνη να τα αγκαλιάσουμε, να διεκδικήσουμε όρους πραγματικής ένταξης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Μετατρέπουμε τον θυμό μας σε πείσμα για δυνάμωμα του αγώνα απέναντι στους πραγματικούς θύτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα