Εντός του 2021 το δρομολόγιο τρένου Κόρινθος – Ναύπλιο

Μελετάται η επαναλειτουργία της γραμμής από Κόρινθο ως Καλαμάτα

Δευτέρα, 17 Φεβρουάριος 2020 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εντός του 2021 το δρομολόγιο τρένου Κόρινθος – Ναύπλιο

Η βούληση «να μπει ξανά στις ράγες» το τρένο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και η δέσμευση ότι μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει δρομολόγιο στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο, εκφράστηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11/2 στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον υπουργό Κώστα Καραμανλή. Στην σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο γενικός γραμματέας Μεταφορών του υπουργείου Νίκος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης, επισημάνθηκε ότι άμεσα ξεκινούν οι τεχνικές εργασίες για την επίτευξη του πιο πάνω σκοπού.

Λεπτομέρειες για όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσε σε συνέντευξη Τύπου, την Τετάρτη (12/2), ο περιφερειάρχης Π. Νίκας. Όπως ανέφερε, η επαναλειτουργία ολόκληρης της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι την Τρίπολη, τη Μεγαλόπολη και την Καλαμάτα θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης που θα εκπονηθεί, ενώ σε πρώτη φάση -και μέσα στο 2021- θα αποτελέσει πραγματικότητα η δρομολόγηση συρμών στη γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο. Σύμφωνα με τον Π. Νίκα, η μελέτη για την πλήρη επαναλειτουργία του τρένου μέχρι και τη Μεσσηνία, ενδέχεται να εξετάσει και τη δυνατότητα να μετατραπεί η γραμμή από μετρική σε κανονικού εύρους.

«Η δέσμευση είναι ότι το 2021 το τρένο θα πάει από την Κόρινθο στο Ναύπλιο και θα επαναλειτουργήσει η γραμμή ως την αργολική πρωτεύουσα», τόνισε ο περιφερειάρχης, διευκρινίζοντας ότι το τρένο δεν θα φθάνει στην Αθήνα, αλλά στον μεγάλο σταθμό της Κορίνθου, όπου και θα γίνεται μετεπιβίβαση στον προαστιακό για τη συνέχιση του ταξιδιού προς Αθήνα.

Ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια θα συμβάλλει οικονομικά στην επίτευξη του στόχου για την επαναλειτουργία του τρένου, σημειώνοντας: «Ειλικρινά χαίρομαι και είμαι και υπερήφανος για τη συμβολή της Περιφέρειας ότι ξαναβάζουμε το τρένο στις ράγες. Το χρωστάμε αυτό, στον Χαρίλαο Τρικούπη πρώτ’ απ’ όλα, ο οποίος πριν 120 χρόνια, χωρίς ΕΣΠΑ και χωρίς τις οικονομικές προϋποθέσεις που έχουμε σήμερα, έφερε το τρένο στην Πελοπόννησο. Προφανώς θα υπάρξει και συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή την προσπάθεια, αρχικά μέσω ΠΕΠ και αργότερα θα δούμε και για τη λειτουργία μέσω κάποιας προγραμματικής σύμβασης. Δεν μπορεί η τοπική κοινωνία να μη συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε ο Π. Νίκας, για να καταλήξει παρατηρώντας χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι προτιμότερο να μη γίνει ένας δρόμος δευτερεύουσας σημασίας και αντ’ αυτού να επαναλειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή. Πρέπει να είναι προτεραιότητα για όλους μας η επαναλειτουργία της γραμμής. Η εποχή μας, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, τα περιβαλλοντικά προβλήματα που διογκώνονται επιβάλλουν την επαναλειτουργία της».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών