Νικήτας Κανάκης ο Λάκωνας «Γιατρός του Κόσμου»

Σάββατο, 15 Φεβρουάριος 2020 10:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νικήτας Κανάκης ο Λάκωνας «Γιατρός του Κόσμου»

Ένας Λάκωνας ιατρός αποτελεί μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου», που στοχεύει σε παροχή περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας σε χώρες που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, πολέμους κ.α.. Πρόκειται για τον οδοντίατρο Νικήτα Κανάκη, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα, ωστόσο έλκει την καταγωγή του από τα χωριά του Πάρνωνα. Πιο συγκεκριμένα, από την πλευρά του πατέρα του έχει δεσμούς με το χωριό Τσιτάλια Κυνουρίας και από την πλευρά της μητέρας του από το Γεράκι Λακωνίας. Είναι μέλος του ΔΣ των «Γιατρών του Κόσμου» από το 1993, ενώ διετέλεσε πρόεδρος της Οργάνωσης δύο φορές (2009-2013, 2015-2019).

Σε πρόσφατη τηλεοπτική παρέμβασή του ο κ. Κανάκης, χαρακτήρισε «φαβέλα» την κατάσταση στη Μόρια, κάνοντας λόγο για «άθλιες συνθήκες» που επικρατούν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αποσυμφόρηση θα πρέπει να γίνει με προτεραιότητα στους πιο ευάλωτους, ενώ εξέφρασε προβληματισμούς για τον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Από την αρχή της ένταξή του στους «Γιατρούς του Κόσμου» συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις δράσεις της Οργάνωσης. Είτε ως εθελοντής σε εμπόλεμες ζώνες και φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο (Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Κόσοβο, Ερυθραία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Ινδία, Τουρκία, Ουγκάντα, Τανζανία, Κουρδιστάν κλπ), είτε σε ιατρικές αποστολές στην Ελλάδα. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των «Γιατρών του Κόσμου», εργαζόμενος πάντοτε εθελοντικά σαν παιδοδοντίατρος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα