Στο τραπέζι η ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας στην Πελοπόννησο

Το αίτημα στο ΥΠΑΑΤ

Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2020 08:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο τραπέζι η ενίσχυση του προγράμματος δακοκτονίας στην Πελοπόννησο

Επιπλέον πίστωση περί το 1,2 εκ. ευρώ αναμένεται να απαιτηθεί για το πρόγραμμα δακοκτονίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η διαδικασία του διαγωνισμού για το οποίο έχει ξεκινήσει ήδη. Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας -ο οποίος προήδρευσε την Παρασκευή (7/2) σε υπηρεσιακή σύσκεψη που έγινε στην Τρίπολη σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα- η επιπλέον πίστωση θα ζητηθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην ίδια σύσκεψη, εξάλλου, ζητήθηκε από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των πέντε περιφερειακών ενοτήτων να ετοιμάσουν και να υποβάλλουν προτάσεις για λιμνοδεξαμενές και μικροφράγματα και στους πέντε νομούς της Περιφέρειας, δεδομένου ότι οι εν λόγω διευθύνσεις θα έχουν την ευθύνη σε θέματα αρδεύσεων.

Σημειώνεται δε ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει και νέα σύσκεψη με τις ΔΑΟΚ -με τη συμμετοχή και των κατά τόπους Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων- αναφορικά με την πρόοδο θεμάτων που αφορούν τις αρδεύσεις και τις σχετικές υποδομές.

Τέλος, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους υπηρεσιακούς να εντείνουν την προσπάθεια για επιπλέον διάχυση της ενημέρωσης σχετικά με το πρόγραμμα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων για επενδύσεις στη μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα