Μανταρίνια Αφούρερ: 50 λεπτά το κιλό στη Λακωνία

Σάββατο, 08 Φεβρουάριος 2020 12:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Μανταρίνια Αφούρερ: 50 λεπτά το κιλό στη Λακωνία

Πρόκειται για μια νέα, όψιμη ποικιλία που έχει μερικά σπέρματα ή αυτά δεν φαίνονται καθόλου, αλλά ξεχωρίζει για την γυαλιστερή της φλοίδα (περίβλημα).

Τα Αφούρερ είναι όψιμη ποικιλία μανταρινιού, με περίοδο ωρίμανσης γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου, όσον αφορά στην Λακωνία. Το μέγεθος του καρπού είναι μέτριο ενώ έχει μερικά σπέρματα. Δίνει καλή παραγωγή αλλά έχει μέτρια ανάπτυξη, ενώ το εντυπωσιακό της στοιχείο είναι η γυαλιστερή της φλοίδα.

Φέτος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το νομό Αιτωλοακαρνανίας και όπως μας είπε ο Λάμπρος Κότσαλος, παραγωγός από το Αιτωλικό, οι εμπορικές πράξεις στο Αφούρερ, που καλλιεργείται στον κάμπο Οινιάδων και Αγρίνιο (περιορισμένα), αφορούν τιμές παραγωγού στα 50-60 λεπτά ανά κιλό.

Οι ποιότητες του εν λόγω μανταρινιού στην περιοχή αυτή όπου έχουν μπει φυτείες τελευταία ήταν εξαιρετικές και η ζήτηση ικανοποιητική. Στο Αγρίνιο οι πρώτες πράξεις για περιορισμένα φορτία έγιναν στα 40 λεπτά το κιλό, πριν από λίγες εβδομάδες.

Αφουρέρ έχουν μπει και στο νομό Λακωνίας, με τον Στυλιανό Σταματάκο, εκ μέρους του Καλλιεργητικού Ομίλου με έδρα στην Σκάλα, να δηλώνει μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ότι έπιασαν και τα 50 λεπτά το κιλό

Όπως και στην Αιτωλοακαρνανία, έτσι και στην Λακωνία, τα Αφούρερ, ήταν εξαιρετικής ποιοτικής και η ζήτησή τους έντονη.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα