Επί τάπητος τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Στο Γύθειο συνεδρίασε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Τετάρτη, 05 Φεβρουάριος 2020 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Επί τάπητος τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου της Λακωνίας (ΦΩΤΟ)

Συνεδρίαση στο Γύθειο πραγματοποίησε την Κυριακή 2/2 το Διοικητικό Συμβούλιο της  Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΟΕΕΣΠ).

Στην συνεδρίαση παρευρέθηκαν πολιτικοί και παραγωγικοί φορείς, μεταξύ των οποίων, οι βουλευτές Λακωνίας Θ. Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Σπάρτης Χρήστος Κανακάκος, ο ειδικός συνεργάτης δημάρχου Σπάρτης Ιωάννης Ράλλης και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατολικής Μάνης Γεωργία Λυροφώνη. Επίσης, παρέστησαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Ιωάννης Παναρίτης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λακωνίας Σωτήρης Ροϊνός, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος, η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Ευθυμία Περδικόγιαννη και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων Νικόλαος Θεοδοσάκης.

Την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, η Ομοσπονδία, δια του προέδρου της Γεώργιου Βαγενά,  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και απένειμε έπαινο στον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου «Η Ομόνοια» για την συνεισφορά του στον εμπορικό συνδικαλισμό, την ευημερία και την πρόοδο του τόπου.
  Έπειτα, συζητήθηκαν τοπικά και γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Λακωνίας και αποφασίστηκε να εκδοθεί ψήφισμα -από κοινού με όλους τους φορείς- το οποίο θα αναφέρεται στο τεράστιο πρόβλημα σχετικά με το ελαιόλαδο και τους τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης κατάστασης που έχουν επέλθει οι παραγωγοί, οι συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου, λόγω της χαμηλής τιμής του.

Όπως επισημάνθηκε, ακόμα, μείζον θέμα είναι η ολοκλήρωση του έργου Εθνικής Οδού Σπάρτης – Γυθείου, που αποτελεί έναν κομβικό οδικό άξονα της Λακωνίας. «Το έργο αυτό συνιστά έργο πνοής για τη Λακωνία, δεδομένου ότι θα βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην ασφαλή μετακίνηση των ανθρωπίνων κοινοτήτων και την διακίνηση των προϊόντων», όπως ειπώθηκε.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γυθείου Ιωάννης Αναϊπάκος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν, ώστε να δοθεί προστιθέμενη αξία στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς και να υπάρξει τουριστική αξιοποίησή της στο έπακρον. Ζήτησε από τους φορείς τη δημιουργία χώρων στάσης και στάθμευσης στο κέντρο της πόλης του Γυθείου και τόνισε την ανάγκη τοποθέτησης ενημερωτικών πινακίδων και διαγράμμισης ασφαλών διαβάσεων πεζών. Τέλος, μίλησε για το πάγιο αίτημα του συλλόγου του να βρεθεί χώρος στέγασής του, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή λειτουργία του και να καταστεί δυνατή η εκτέλεση του έργου του καθώς και να φυλαχτεί το ιστορικό αρχείο του.   

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης Παναγιώτης Φλώρος μίλησε κι εκείνος για το πρόβλημα που υπάρχει με τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, καθώς και στην αναγκαιότητα ολοκλήρωσης έργων υποδομών, όπως είναι ο Εθνικός Δρόμος Σπάρτης - Γυθείου και η παράκαμψη Σκάλας – Βλαχιώτη.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μολάων Ευθυμία Περδικόγιαννη έκανε λόγο για  έλλειψη υποδομών, ανεπαρκή τουριστική προβολή, ενώ έθεσε επί τάπητος την ανάγκη ανάπτυξης τοπικής ταυτότητας – branding, με σκοπό την προβολή των τοπικών προϊόντων.

Την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης ο πρόεδρος της ΟΕΕΣΠ Γ. Βαγενάς ενημέρωσε για το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και ζήτησε την άποψη όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, ώστε να προασπιστεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος. Ακόμα, αναφέρθηκε στο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς, καθώς και τις ενέργειες - αντιδράσεις  της Ομοσπονδίας όσον αφορά την απόφαση λειτουργίας των καταστημάτων σχεδόν όλες τις Κυριακές του χρόνου σε κάποιες περιοχές της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε τον Εμπορικό Σύλλογο Γυθείου καθώς και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λακωνίας για τη φιλοξενία και την συνεργασία τους για την πραγματοποίηση των εργασιών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ δήλωσαν αρωγοί και συμπαραστάτες στις προσπάθειές τους.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος