Αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών

Τι προβλέπει απόφαση της ΑΑΔΕ

Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2020 09:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αντικατάσταση παλαιών ταμειακών μηχανών

Με ανακοίνωσή του η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας κι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης γνωστοποιούν ότι, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, πρέπει να αποσυρθούν έως την 31η Μαΐου 2020 οι ταμειακές μηχανές που έχουν λάβει άδειες καταλληλότητας με τις ΠΟΛ. 1234/2002 και 1135/2005 και δεν έχουν δυνατότητα διασύνδεσης online με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για την αποστολή δεδομένων.

Οι κάτοχοι αυτών των τύπων φορολογικών ηλεκτρονικών μηχανισμών  (Φ.Η.Μ.), υποχρεούνται να δηλώσουν μέχρι την 31/5/2020, την παύση στο υποσύστημα taxisnet (έντυπο Δ13), εφόσον έχει εκδοθεί πρόσφατο, ήτοι εντός των τελευταίων δέκα (10) ημερών, τελικό Δελτίο Ημερήσιας Κίνησης «Ζ».

Όσοι επαγγελματίες δεν αντικαταστήσουν τις παλαιές τους ταμειακές μηχανές εφόσον αυτές περιλαμβάνονται στην μακρά λίστα 179 φορολογικών μηχανισμών, από την 1η Ιουνίου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 500 ευρώ ανά φορολογικό έλεγχο.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος