Πάνω από 70 τόνους ελιάς Καλαμών διέθεσε ο Συνεταιρισμός Πετρίνας

Οι τιμές της δημοπρασίας

Παρασκευή, 24 Ιανουάριος 2020 12:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάνω από 70 τόνους ελιάς Καλαμών διέθεσε ο Συνεταιρισμός Πετρίνας

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης 21/1 η δημοπρασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πετρίνας για τη διάθεση ποσότητας ελιάς Καλαμών. Σύμφωνα με δηλώσεις του διαχειριστή του Συνεταιρισμού, κ. Παναγιώτη Πουλάκου στον «ΑγροΤύπο», «τους 71,5 τόνους της φετινής παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας, πήρε συνεργάτης της εταιρείας “Αγροβίμ” στον νομό Λακωνίας». Κατά τον ίδιο, οι τιμές για τα πιο χοντρά κομμάτια (140 στο κιλό) ανήλθαν σε 1,56 ευρώ το κιλό, στα 220 κομμάτια διαμορφώθηκαν σε 1,06 ευρώ το κιλό, ενώ ο μέσος όρος κυμάνθηκε κάτω από 1 ευρώ το κιλό και συγκεκριμένα στα 93 λεπτά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του «ΑγροΤύπου», οι παραπάνω τιμές είναι χαμηλότερες από την πρώτη δημοπρασία που διεξήγαγε στην αρχή της σεζόν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πετρίνας, ως αποτέλεσμα των γενικότερων πιέσεων που επικρατούν φέτος στη συγκεκριμένη αγορά.

Εν τω μεταξύ, η παγκόσμια παραγωγή επιτραπέζιων ελιών, την περίοδο 2019/2020, προβλέπεται να ανέλθει στους 2.925.500 τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ελαιοκομίας (IOC). Η φετινή παγκόσμια παραγωγή εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένη κατά 14% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ προβλέπεται ότι θα υπάρξει και μια μικρή αύξηση της κατανάλωσης κατά 2,1%.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή ελληνική παραγωγή ελιών, η Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ) ισχυρίζεται ότι διαμορφώνεται στους 304.000 τόνους, ενώ τα στοιχεία του IOC τη μειώνουν  στους 207.000 τόνους, σημειώνοντας αύξηση κατά 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.


Με πληροφορίες από agrotypos.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα