Στο Γκίνες -μέσω Σπάρτης- οι «καφετί» Λεωνίδας και 300!

 Στη λίστα των ρεκόρ η σύνθεση του 17χρονου Αλ. Ντζαγικιάν

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 18:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στο Γκίνες -μέσω Σπάρτης- οι «καφετί» Λεωνίδας και 300!

Τον μεγαλεπήβολο στόχο του πέτυχε ο 17χρονος Κύπριος καλλιτέχνης Άλεξ Ντζαγικιάν (φωτο κάτω), ο οποίος σε διάστημα τριών ημερών (από 4 έως 6/1/2020), στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, σχεδίασε και αποτύπωσε το μεγαλύτερο έργο τέχνης με φυσικά υλικά του καφέ στον κόσμο, συνολικού εμβαδού περίπου 158,3 τμ (σσ το προηγούμενο έργο από καφέ είχε επιφάνεια 135 τμ). Επιδίωξη του ταλαντούχου Άλεξ, σε αυτόν τον ιδιαίτερο διαγωνισμό, ήταν η σύνθεσή του να καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες (Guinness) και να ενταχθεί στο ομώνυμο βιβλίο, όπερ και εγένετο! Όπως γνωστοποίησε η αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεωργία Ζαχαράκη, η αρμόδια επιτροπή του Οργανισμού Γκίνες αξιολόγησε τον τεράστιο πίνακα του νεαρού Κύπριου και αποφάσισε να το εντάξει στη λίστα των ρεκόρ, ως το μεγαλύτερο έργο τέχνης από καφέ στον κόσμο με εμβαδό 158.30 τμ!

alex dzaghigianΤο έργο ζωγραφικής, το οποίο είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2.500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών, απεικονίζει τους Αρχαίους Σπαρτιάτες που συνεργάζονται και φτάνουν στην κορυφή του βουνού. Παρουσιάζεται η Λερναία Ύδρα και οι αστραπές που συμβολίζουν τη θλίψη και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Σπαρτιάτες μέχρι να φτάσουν στην κορυφή, εκεί όπου συναντάται ο βασιλιάς Λεωνίδας –ως άλλος Άτλαντας– που ανυψώνει τη Γη και γιορτάζει για το επίτευγμά του, ενώ ξεπροβάλλει ο ήλιος που παραπέμπει στη χαρά, την αισιοδοξία και τη νίκη.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti