Η Βουλή εξέλεξε νεα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικ. Σακελλαροπούλου

Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 12:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Βουλή εξέλεξε νεα Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Αικ. Σακελλαροπούλου

Με ευρεία πλειοψηφία από το ελληνικό κοινοβούλιο ψηφίστηκε το όνομα της Αικατερίνης Σκελλαροπούλου ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος στην ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, η κ. Σακκελλαροπούλου συγκέντρωσε 261 ψήφους.
Συγκεκριμένα, επί 294 παρόντων βουλευτών και έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία, η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε τις ψήφους των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος (157), του ΣΥΡΙΖΑ (82) αλλά και του Κινήματος Αλλαγής(22) ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ (15), της Ελληνικής Λύσης (10) και του Μέρα 25 (8)
Η κ. Σακελλαροπούλου, την υποψηφιότητα της οποίας πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα αυτό αλλά και η πρώτη που γίνεται αποδεκτή από τρία κόμματα της Βουλής.
Μάλιστα εξελέγη με την πρώτη ψηφοφορία ξεπερνώντας κατά πολύ την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων του σώματος (200 ψήφοι), την οποία προβλέπει το αναθεωρημένο άρθρο 32 του Συντάγματος.
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti