Ετήσιο μνημόσυνο του σπουδαίου Λάκωνα Σαράντου Ι. Καργάκου

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του

Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2020 11:15 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ετήσιο μνημόσυνο του σπουδαίου Λάκωνα Σαράντου Ι. Καργάκου

Το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Λάκωνα ιστορικού, φιλόλογου και δοκιμιογράφου Σαράντου Ι. Καργάκου θα τελεστεί το Σάββατο 11 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 πμ στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Πεύκης. Ο σπουδαίος πνευματικός δημιουργός απεβίωσε τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 μετά από μάχη με την επάρατη νόσο. Κηδεύτηκε δύο ημέρες μετά στο Δεύτερο Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο Σαράντος Καργάκος γεννήθηκε το 1937  στο Γύθειο Λακωνίας, σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπήρξε συνεργάτης πολλών μεγάλων φροντιστηρίων στην Αθήνα. Υπήρξε επίσης μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού της Σχολής Πολέμου του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της Σχολής Εθνικής Άμυνας και της Διακλαδικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του φοιτητικού κινήματος της περιόδου 1961-63 και εισηγητής του 15% για την Παιδεία.

Από τα φοιτητικά χρόνια του άρχισε να αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Υπήρξε συνεργάτης των περιοδικών «Πανσπουδαστική», «Πολιτικά Θέματα», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Πειραϊκή Εκκλησία», «Ερυθρός Σταυρός», «Κοινωνικές Τομές», «Ιχνευτής», «Ελλοπία», «Άρδην», «Εθνικές Επάλξεις» καί «4 Τροχοί». Συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Ευθύνη» και «Νέμεσις» καί τις εφημερίδες «Εστία» και η «Σφήνα». Επί τετραετία υπήρξε αρθρογράφος και λογοτεχνικός κριτικός της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής».

Παρά τις δελεαστικές προτάσεις που του έγιναν από πολιτικούς αρχηγούς να πολιτευθεί αρνήθηκε την «αρένα» της πολιτικής.

Ο Σαράντος Καργάκος ήταν παντρεμένος με την Ιωάννα Κώττα, δικηγόρο και εκπαιδευτικό, με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα: τον Γιάννη και την Ρωξάνη.

Σε ένα ιδιόχειρο σημείωμά του ο Σαράντος Καργάκος είχε γράψει:
«Δέν θά παραστήσω το
σκληρό ἄντρα. Θά φύγω
μέ ἔνα λυγμό. Ὄχι γιατί
φεύγω ἀπό τή ζωή
ἀλλά γιατί ἀποχωρώ ἀπό
τή μάχη»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Koutsoviti