Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει η κοινότητα του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης

Το Ίδρυμα συμπληρώνει φέτος 34 χρόνια παροχής περίθαλψης σε πάσχοντες συνανθρώπους μας

Τετάρτη, 08 Ιανουάριος 2020 16:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτοχρονιάτικη πίτα κόβει η κοινότητα του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης θα λάβει χώρα την Κυριακή 12 Ιανουαρίου και ώρα 4:00 μμ στη μεγάλη αίθουσα του Ασύλου Ανιάτων (ΕΟ Σπάρτης-Καλαμάτας).

Την πίτα θα ευλογήσει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος στην πρόσκλησή του αναφέρει: «Η παρουσία σας για όλους μας και ιδιαίτερα για τους τροφίμους του Ιδρύματος θα είναι τιμή και πηγή χαράς».

«Μαζί με τις εγκάρδιες ευχές μας για την υγεία σας και την πρόοδό σας, δεχθείτε και τις ευγνώμονες ευχαριστίες μας για την υλική και ηθική συμπαράστασή σας στο Ίδρυμά μας», είναι το μήνυμα του ΔΣ, των τροφίμων και των εργαζομένων του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης (Λογαριασμοί Εθνικής Τράπεζας: 468/480388-43, Eurobank: 0153-01-0200109953).

Ανεκτίμητο έργο 34 ετών
Η αρχή έγινε τον Ιανουάριο του 1983 όταν ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος θεμελίωσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων». Τρία χρόνια αργότερα το όνειρο έγινε πραγματικότητα με τα εγκαίνια λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης στις 18 Μαΐου 1986, ενώ τον Απρίλιο του 1990 εγκαινιάστηκαν δύο ακόμα πτέρυγες του ιδρύματος. Το ίδρυμα, που οικοδομήθηκε σε οικόπεδο 20 στρεμμάτων περίπου, δωρεά του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, βρίσκεται 5 χλμ, έξω από την πόλη της Σπάρτης, προσφέροντας σήμερα μια καλύτερη ζωή σε αρκετούς πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Για την ολοκλήρωση του κτιρίου απαιτήθηκε το ποσό των 450.000.000 δρχ, ενώ τα μηνιαία έξοδα λειτουργίας του ξεπερνούν τα 60.000 €, που χάρη στην αγάπη των ευεργετών, δωρητών και φίλων του, το ίδρυμα όχι μόνο λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά παράλληλα πραγματοποιεί και προγράμματα επέκτασης τα τελευταία χρόνια.

asylo aniatwn spartis

Πρωταρχικός σκοπός του ιδρύματος είναι η αξιοπρεπής διαβίωση των πασχόντων μέσω της προσφοράς υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής και λειτουργίας σύγχρονων εγκαταστάσεων που πληρούν όλες τις συνθήκες υγιεινής, συντελώντας παράλληλα στην ψυχική ηρεμία των περιθαλπομένων.

Τα δωμάτια είναι δίκλινα και τρίκλινα, προσφέρουν άνεση στους τροφίμους, ενώ σε όλα υπάρχει τηλεόραση. Μεγάλοι χώροι όπου οι τρόφιμοι μπορούν να διημερεύσουν υπάρχουν σε όλες τις πτέρυγες. Η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη γίνεται από ιατρική ομάδα που απαρτίζεται από παθολόγο και ψυχίατρο, ενώ συμπληρώνεται με την εθελοντική προσφορά υπηρεσιών ιατρών όλων των ειδικοτήτων. Οι συνθήκες ζωής που απολαμβάνουν οι περιθαλπόμενοι του ιδρύματος είναι ανάλογες με αυτές που έχει κάθε υγιής άνθρωπος. Όμως αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η στοργή, η αγάπη και η φροντίδα που δέχονται τόσο από τους εργαζόμενους στο ίδρυμα όσο και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και από τους επισκέπτες που καθημερινά επισκέπτονται το ίδρυμα.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος