Απονομή πτυχίων στους πρώτους τελειόφοιτους της Σχολής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2019 13:27 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απονομή πτυχίων στους πρώτους τελειόφοιτους της Σχολής Αγιογραφίας της Ι.Μ. Μονεμβασίας και Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Η τελετή απονομής πτυχίων στους πρώτους τελειόφοιτους της σχολής αγιογραφίας της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης, που εξειδικεύτηκαν στην αγιογραφία φορητής εικόνας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με εορταστικούς ύμνους από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος» της ΙΜΜΣ, υπό τη διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Χρόνη.

Στη συνέχεια, μίλησε ο διευθυντής της σχολής, διδάκτορας κ. Χρήστος Καρύδης, ο οποίος προέτρεψε τους πτυχιούχους της σχολής να συνεχίσουν τον «όμορφο αυτό δρόμο της θεόπνευστης τέχνης», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την «αμέριστη συμπαράσταση του», καθώς επίσης τους συναδέλφους καθηγητές, την γραμματεία και τους σπουδαστές της σχολής για την «άψογη συνεργασία».

Εκ μέρους του εκπαιδευτικού προσωπικού μίλησε ο καθηγητής κ. Στυλιανός Γεωργαντώνης, ο οποίος επισήμανε πως «κάθε αγιογράφος, πέρα από τις βασικές του γνώσεις που αποκόμισε από την περίοδο φοίτησής του, οφείλει να βάλει τη δική του προσωπική σφραγίδα σε κάθε έργο του και να φροντίσει να εξελίσσεται συνεχώς».

Η εκπαιδευτικός κ. Ελένη Παπαδόγιαννη και ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, εκπροσωπώντας τους τελειόφοιτους, αναφέρθηκαν στην όμορφη αυτή τριετή εμπειρία τους, άλλα και σε όσα αποκόμισαν από την εντρύφηση στην τέχνη της αγιογραφίας.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, ο οποίος συνεχάρη το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές για την άρτια συνεργασία και τα εξαιρετικά αποτελέσματα. Επίσης,  συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ολοκληρώνοντας το λόγο του, ο σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους «καλές γιορτές με ψυχική και σωματική υγεία, χαρά και αγάπη».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή των πτυχίων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Κανακάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης, εκπρόσωπος του διοικητή της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος κόσμου.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος