Το πλαίσιο για την προστασία κύριας κατοικίας και ρύθμιση οφειλών

Παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στη Σπάρτη

Τρίτη, 10 Δεκέμβριος 2019 07:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το πλαίσιο για την προστασία κύριας κατοικίας και ρύθμιση οφειλών

Ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Προστασία κύριας κατοικίας, ρυθμίσεις οφειλών Δημοσίου, ΑΑΔΕ & ΕΦΚΑ, κόκκινα δάνεια, εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης χρεών νομικών και φυσικών προσώπων», με κύριο ομιλητή τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτη Κουρμούση, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7/12 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας στη Σπάρτη.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Παναρίτης τόνισε ότι προϋπόθεση για την ανάπτυξη είναι η διευκόλυνση αποπληρωμής των οφειλών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες, θέτοντας τα εξής θέματα:
- Άρση των δυσκολιών και της γραφειοκρατίας στον εξωδικαστικό μηχανισμό που θα τον καταστήσουν ευέλικτο εργαλείο ένταξης πληθώρας οφειλετών
- Ειδικές ρυθμίσεις για τα πυρόπληκτα δάνεια
- Εύρεση εργαλείου ανάλογου των 120 δόσεων που κρίθηκαν ως μεγάλη διευκόλυνση των οφειλετών
- Άρση των πλειστηριασμών

Ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης παρουσίασε αναλυτικά το νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας και του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών, έκανε αναφορά στις οδηγίες τις ΕΕ για το θέμα και τις νομοθετικές διατάξεις που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση (για το θέμα) για το άμεσο μέλλον.

Στη συνέχεια η συζήτηση επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένες υποθέσεις και θέματα που έθεσαν οι συμμετέχοντες.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Λακωνίας και την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι για ρύθμιση οφειλών μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, καθώς και το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Σπάρτης (2ο χλμ ΕΟ Σπάρτης-Γυθείου-Διοικητήριο, τηλ. 2731363253-7).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος