Πυροσβεστική παιδεία για τους μαθητές στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Ενημερωτικές δράσεις από την ΠΥ Γυθείου

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 15:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πυροσβεστική παιδεία για τους μαθητές στη Λακωνία (ΦΩΤΟ)

Μετά τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου 2019 η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γυθείου «Πύραρχος Κων/νος Καστρής» ξεκίνησε δράσεις ενημέρωσης μαθητών σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας σε θέματα πυροπροστασίας.

Κατά τον μήνα Νοέμβριο η υπηρεσία επισκέφτηκε το Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκάλας του Δήμου Ευρώτα, καθώς και το 1ο Δημοτικό και Γυμνάσιο Γυθείου του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πρόληψη και την καταστολή πυρκαγιών, το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, παροχής βοήθειας και γενικά γνωριμίας και ευαισθητοποίησης με το πυροσβεστικό έργο.

Οι δράσεις που αναπτύχθηκαν στον Δήμο Ευρώτα έγιναν σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Μυρτιάς και το πρόγραμμα περιελάμβανε:
α) Ενημέρωση μαθητών με οπτικοακουστικό υλικό εντός αίθουσας
β) Ενημέρωση για τον Εθελοντισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα,
γ) Επαγγελματικό Προσανατολισμό αναφορικά με τις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας,
δ) Ξενάγηση των μαθητών σχετικά μα τα εργαλεία και υλικά των Πυροσβεστικών Οχημάτων και
ε) Κατάσβεση πυρκαγιάς με χρήση φορητού πυροσβεστήρα.

Αντίστοιχο πρόγραμμα περιελάμβανε και η ενημέρωση στο 1ο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο Γυθείου, όπου συμμετείχε πυροσβεστικό και διασωστικό όχημα από την ΠΥ Γυθείου.

Όπως αναφέρει ο διοικητής της ΠΥ Γυθείου Επιπυραγός Κωνσταντίνος Γραφάκος, «το χαρακτηριστικό της δράσης ενημέρωσης και εκπαίδευσης των σχολείων σε θέματα που αφορούν στην εξοικείωση των μαθητών στην πρόληψη από την πυρκαγιά και την πυροπροστασία είναι ότι παρουσιάζεται ανάλογο εκπαιδευτικό υλικό για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης. Αποτέλεσμα αυτού, είναι η ομαλή και σύμφωνα με την ηλικία των μαθητών εισαγωγή στην Πυροσβεστική Παιδεία ώστε να είναι αντιληπτά και κατανοητά τα θέματα που αναπτύσσονται σε κάθε μια ενημέρωση – εκπαίδευση.

Η συμμετοχή των μαθητών στην ενημέρωση τους από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ήταν εντυπωσιακή και οι ερωτήσεις καθώς και οι αφηγήσεις περιστατικών είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι μαθητές των σχολικών συγκροτημάτων έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάνοντας ερωτήσεις και αναπτύσσοντας συζητήσεις με τους πυροσβέστες που επιβεβαίωναν την διάθεσή τους να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και γνώσεις για το πυροσβεστικό έργο».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti