19 συλλήψεις σε ένα τριήμερο στη Λακωνία

Σε «σκούπα» της ΕΛΑΣ στην Πελοπόννησο

Σάββατο, 07 Δεκέμβριος 2019 09:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
19 συλλήψεις σε ένα τριήμερο στη Λακωνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 3/12 έως και τις 5/12/2019  σε περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των πέντε νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων έγιναν έλεγχοι σε 833 άτομα, εκ των οποίων 638 ήταν ημεδαποί και 195 αλλοδαποί, καθώς και σε 651 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 102 άτομα, από τα οποία 53 ήταν ημεδαποί και 49 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 74 άτομα.

Πιο αναλυτικά, στη Λακωνία συνελήφθησαν 19 άτομα και ειδικότερα: Δύο αλλοδαπές για ναρκωτικά και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, δύο ημεδαποί για  καταδικαστικά έγγραφα, δύο ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και 12 αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνίαση κλοπής
στη Σπάρτη
Επίσης, από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, που είχε γίνει στις 19/11/2019 στη Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ανηλίκου ημεδαπού για κλοπή, καθώς και σε βάρος της 34χρονης μητέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ακόμα, βεβαιώθηκαν συνολικά 209 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν: Μικροποσότητα κάνναβης στην Αργολίδα, μικροποσότητα ηρωίνης στην Κορινθία, μικροποσότητα κάνναβης και μία συσκευή εκτόξευσης χημικών ουσιών (σπρέι) και δύο δενδρύλλια κάνναβης ύψους 40 εκατοστών, περίπου, εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας (μηχανισμός θέρμανσης και αέρα, λαμπτήρας, ανεμιστήρας κ.ά.), τσιγαριλίκι, καθώς και προϊόντα παραεμπορίου στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti