«Ωριμάζει» η αντιπλημμυρική θωράκιση παραευρώτειων περιοχών

Η λίστα με τα λακωνικά έργα που προωθούνται στο επόμενο ΕΣΠΑ

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 16:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Ωριμάζει» η αντιπλημμυρική θωράκιση παραευρώτειων περιοχών

Πίνακας με τις μελέτες ωρίμανσης έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ 2021 – 2027, από κοινού με τα τεχνικά δελτία των προτεινόμενων έργων, εστάλη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου προς τα αρμόδια υπουργεία στην Αθήνα.

Στην κατάσταση συμπεριλαμβάνονται απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις κομβικής σημασίας για τη Λακωνία, όπως η υλοποίηση έργου αντιπλημμυρικής προστασίας αστικών και γεωργικών παραποτάμιων εκτάσεων του ποταμού  Ευρώτα (κάτω ρου), καθώς και οδικά έργα σύνδεσης και παράκαμψης σε περιοχές των Δήμων Αν. Μάνης, Μονεμβασίας και Σπάρτης.

«Η σύνταξη του εν λόγω πίνακα είναι αποτέλεσμα εργώδους προσπάθειας ενός μήνα, ώστε να ξεκαθαριστεί τι έχει γίνει με τις μελέτες, ποιες έχουν δημοπρατηθεί, ποιες έχουν συμβασιοποιηθεί, ποιες έχουν γίνει έργο, ώστε να μπορούμε να υποβάλλουμε μελέτες για νέα έργα», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ίδιος πίνακας έχει σταλεί και στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, σημειώνοντας παράλληλα ότι «στη διάθεση της Περιφέρειας, για τη χρηματοδότηση μελετών, υπάρχει ποσόν που μπορεί να φθάσει και τα 20.000.000 ευρώ».

Τα έργα στη Λακωνία

Αντιπλημμυρικά έργα στον Ευρώτα
- Μελέτη ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής προστασίας αστικών και γεωργικών   παραποτάμιων εκτάσεων κάτω ρου Ευρώτα.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος για το εν λόγω έργο ανέρχεται σε 600.000 ευρώ, ενώ ο εκτιμώμενος συνολικός χρόνος μελέτης (διαδικασία ανάθεσης και διαδικασία εκπόνησης μελέτης) προσδιορίζεται στους 24 μήνες.

Οδικά έργα στον Δ. Μονεμβασίας
- Μελέτη ολοκλήρωσης σύνδεσης της ΕΠ.Ο. 34 Βελιές – Νεάπολη με την ΕΠ.Ο. 37 Μονεμβασία – Ελληνικό – Νεάπολη μέσω Αγίου Φωκά, Τμήμα Μονεμβασία – Αγ. Φωκάς.
- Μελέτη παράκαμψης οικισμών Ασωπού και Παπαδιανίκων της  ΕΠ.Ο. 33 Μολάοι – Ασωπός – Παπαδιάνικα – Πλύτρα και  σύνδεση της με την ΕΠ.Ο. 36 Ελιά – Ασωπός – Δαιμονιά.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος για τα δύο παραπάνω έργα ανέρχεται σε 1.250.000 ευρώ (με ΦΠΑ), ενώ ο εκτιμώμενος συνολικός χρόνος μελέτης (διαδικασία ανάθεσης και διαδικασία εκπόνησης μελέτης) προσδιορίζεται στους 24 μήνες.

Οδικά έργα σε Δ. Σπάρτης και Αν. Μάνης
- Μελέτη παράκαμψης των οικισμών Γκοριτσάς και Αγ. Αναργύρων της με αρ. 4 ΕΠ.Ο. Σπάρτη – Γκοριτσά – Αγ. Ανάργυροι – Γεράκι.               
- Μελέτη σύνδεσης της ΕΠ.Ο. 19 Γύθειο – Αρεόπολη με την ΕΠ.Ο. Σπάρτης – Γυθείου, τμήμα Άγιος Βασίλειος – Μαυροβούνι.
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος για τα δύο παραπάνω έργα ανέρχεται σε 800.000 ευρώ, ενώ ο εκτιμώμενος συνολικός χρόνος μελέτης (διαδικασία ανάθεσης και διαδικασία εκπόνησης μελέτης) προσδιορίζεται στους 24 μήνες.

Κατασκευή κόμβων στο οδικό δίκτυο
- Μελέτη κατασκευής 9 ισόπεδων κόμβων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της ΠΕ Λακωνίας
Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος για το εν λόγω έργο ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, ενώ ο εκτιμώμενος συνολικός χρόνος μελέτης (διαδικασία ανάθεσης και διαδικασία εκπόνησης μελέτης) προσδιορίζεται στους 24 μήνες.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα