Πωλητήριο σε ξενοδοχεία στη Λακωνία

Έντονο το ενδιαφέρον ξένων για αγορά ακινήτων στον νομό - Πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου»

Πέμπτη, 21 Νοέμβριος 2019 09:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πωλητήριο σε ξενοδοχεία στη Λακωνία

Αυξημένος είναι ο αριθμός αγγελιών για την αγορά και πώληση ακινήτων σε όλη τη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Tornos News σε δημοφιλείς διαδικτυακούς τόπους, τον τελευταίο χρόνο βρέθηκαν 1.155 αγγελίες για την πώληση τουριστικών μονάδων στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας. Όσον αφορά τη Λακωνία, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, έχει μπει πωλητήριο σε 19 ξενοδοχεία σε όλο τον νομό.

Ο αντίστοιχος αριθμός εμφάνισης αγγελιών το περασμένο έτος σε πανελλαδικό επίπεδο ήταν 1.144 ξενοδοχεία, γεγονός που φανερώνει ότι μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων στη χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα βιωσιμότητας.

Μάλιστα, ο πραγματικός αριθμός των ξενοδοχείων που έχουν τεθεί προς πώληση εκτιμάται ότι μπορεί να είναι αυξημένος συγκριτικά με αυτόν που αποτυπώνεται στην έρευνα, αν αναλογιστεί κάποιος ότι υπάρχουν και άλλοι διαδικτυακοί τόποι που αναρτούν σχετικές αγγελίες. Επιπλέον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ορισμένοι επιχειρηματίες αναζητούν άλλες διαύλους εύρεσης αγοραστών για λόγους εχεμύθειας κι εμπιστευτικότητας.

Εξάλλου, έντονο είναι την τελευταία περίοδο, το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για αγορά ακινήτων σε περιοχές της Λακωνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», το περασμένο διάστημα, ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών πραγματοποίησαν επαγγελματικό τουρ σε μέρη της Λακωνίας, αλλά και της Μεσσηνίας. Μάλιστα, ενδεικτικό της αυξημένης ζήτησης για απόκτηση ακινήτων στη Λακωνία, είναι αυτό που ακολούθησε στην περίπτωση  αγοραπωλησίας στη λακωνική Μάνη. Έλληνας επιχειρηματίας της ευρύτερης περιοχής προχώρησε στην αγορά έκτασης στην περιοχή του Νέου Οιτύλου Αν. Μάνης, όμως μετά από λίγο καιρό τον πλησίασε μεσολαβητής που ενεργούσε για λογαριασμό αλλοδαπού αγοραστή, ζητώντας να ενημερωθεί για το κόστος πώλησης, αλλά και αν ο ιδιοκτήτης ήταν διατεθειμένος να πουλήσει το ακίνητο που μόλις απέκτησε.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος