Πάει λίγο πίσω η συγκομιδή ελαιοκάρπου στη Λακωνία

Σε ποιες περιοχές έχει ξεκινήσει η συλλογή

Παρασκευή, 01 Νοέμβριος 2019 09:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πάει λίγο πίσω η συγκομιδή ελαιοκάρπου στη Λακωνία

Σε μια χρονιά που θεωρείται όψιμη και η παραγωγή ελαιόκαρπου είναι αυξημένη, το ελαιόλαδο επιχειρεί να συγκρατήσει τις τιμές στα περσινά επίπεδα, αν και η ζήτηση δεν έχει ενταθεί, τουλάχιστον στη δεδομένη χρονική περίοδο.

Στη Λακωνία, αρκετοί παραγωγοί συλλέγουν ήδη πρώιμα τον καρπό, ελπίζοντας να κλείσουν συμφωνίες σε τιμές που ισχύουν στην έναρξη της ελαιοκομικής περιόδου.

Σημειώνεται ότι ο Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων διέθεσε τις πρώτες ποσότητες αγουρέλαιου στα 3,80 ευρώ το κιλό, ενώ φέρεται να βρίσκεται κοντά και σε νέα συμφωνία.  Μιλώντας στον «ΑγροΤύπο» ο κ. Παναγιώτης Μπατσάκης δήλωσε ότι «ως Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων έχουμε δώσει 472 τόνους αγουρέλαιο και το καλό είναι ότι δεν έχουμε πλέον ούτε σταγόνα φετινό αγουρέλαιο».

Στην περιοχή των Μολάων, η συγκομιδή για τους περισσότερους ελαιοπαραγωγούς θα καθυστερήσει, λόγω όψιμης χρονιάς, όμως ορισμένοι αγρότες έχουν ήδη ξεκινήσει τη συλλογή, σε μια προσπάθεια να «πιάσουν» τις υψηλές τιμές παραγωγού της εκκίνησης, που παρατηρούνται διαχρονικά.

Ο διαχειριστής του Συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων κ. Παναγιώτης Ντανάκας ανέφερε στον «ΑγροΤύπο», ότι ο συνεταιρισμός δεν έχει παράξει ακόμα ποσότητες ελαιολάδου, ούτε έχει κλείσει κάποια συμφωνία. Σύμφωνα με τον ίδιο «το θετικό είναι ότι οι τρέχουσες αποδόσεις του ελαιοκάρπου είναι καλές».

Και στη Μεταμόρφωση Λακωνίας, η συγκομιδή θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, καθώς όπως υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του τοπικού Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού κ. Θανάσης Γκιουζέλης «είχαμε προγραμματίσει να ξεκινήσουμε την ελαιοποίηση στις αρχές του μήνα, αλλά πλέον πάμε ακόμα πιο πίσω, γιατί δεν έχει βρέξει και οι αποδόσεις δεν θα είναι αυτές που θέλουμε. Οπότε πάμε για μετά τις 5-6 Νοεμβρίου».

Με πληροφορίες από agrotypos.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος