Στη Σπάρτη οι συνεργάτες του προγράμματος «Aristoil»

Τρίτη, 29 Οκτώβριος 2019 18:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη οι συνεργάτες του προγράμματος «Aristoil»

Στο πλαίσιο των ερευνών τους για το ελληνικό ελαιόλαδο, οι συνεργάτες του προγράμματος «Aristoil» από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ισπανία, την Ιταλία και την Κροατία επισκέφθηκαν, στις 23 Οκτωβρίου, το κτήμα Γκολέμη στη Σπάρτη. Τους συνεργάτες συνόδευαν ως επικεφαλής, ο επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος κ. Προκόπης Μαγιάτης και ο συντονιστής του έργου κ. Νίκος Κρημνιανιώτης.

Το συγκεκριμένο κτήμα, στο οποίο ευδοκιμούν διάφορες ποικιλίες ελιάς, έχει βραβευθεί με ασημένιο και χάλκινο βραβείο («Olympia awards») από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «World Olive Center for Health», η δημιουργία του οποίου ήταν παραδοτέο του προγράμματος «Aristoil».

Η επιστημονική ομάδα, ξεναγήθηκε, επίσης, και στις εγκαταστάσεις του «Sparta Gourmet» της οικογένειας Ευσταθίου Βαλιώτη, ένα ελαιοτριβείο που θεωρείται πρότυπο για τα δεδομένα της χώρας.

Για το πρόγραμμα «Aristoil» εργάστηκαν, μεταξύ άλλων δύο Λάκωνες, υποψήφιοι διδάκτορες στο τμήμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών: Η Αιμιλία Ρηγάκου και ο Παναγιώτης Διαμαντάκος. Επίσης, στο πρόγραμμα συμμετείχε όλα τα προηγούμενα χρόνια, μεγάλος αριθμός Λακώνων ελαιοπαραγωγών.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος