Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση οφειλών στον Δήμο Σπάρτης

Έως 31/12 η υποβολή αιτήσεων

Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 17:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ποιοι υπάγονται στη ρύθμιση οφειλών στον Δήμο Σπάρτης

Στο πλαίσιο εφαρμογής εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά τις ευεργετικές διατάξεις του Ν4611/2019 περί ρύθμισης οφειλών, ο Δήμος Σπάρτης έχει ήδη αποστείλει στους δημότες ενημερωτικές επιστολές, σχετικά με τις δυνατότητες ρύθμισης των οφειλών που θα έχουν ταμειακά βεβαιωθεί μέχρι και 29/11/2019.

Συγκεκριμένα στη ρύθμιση υπάγονται, στην περίπτωση που ζητηθεί από τον οφειλέτη:
1) Οφειλές που τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου.
2) Οφειλές που έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.
3) Οφειλές που δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2019.

Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με πλήρη ή μερική απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν καθώς και από τα πρόστιμα λόγω εκπρόθεσμης υποβολής ή μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης ή λόγω μη καταβολής τέλους.

Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 20 ευρώ και ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 100 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δ. Σπάρτης και στα τηλέφωνα 27313 61105 (Ι. Βαρελλάς) και 27313 61107 (Α. Κωνσταντέλλου), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland