Νέο κάλεσμα αντίστασης κατά των ανεμογεννητριών στη Μάνη

Τρίτη, 22 Οκτώβριος 2019 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Νέο κάλεσμα αντίστασης κατά των ανεμογεννητριών στη Μάνη

Συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Μάνη οργανώνουν συλλογικότητες και κάτοικοι της περιοχής με αφορμή την Εθνική επέτειο του ΟΧΙ. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μμ στη διασταύρωση προς Κορογονιάνικα και Καινούργια Χώρα (επαρχιακή οδός Τσικαλιών-Λάγιας).

Στο κάλεσμά τους, οι οργανωτές της κινητοποίησης επισημαίνουν: «Η καταστροφή του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος της Μάνης έχει ήδη ξεκινήσει. Οι πρώτες γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες ξεπροβάλλουν πάνω από τα πέτρινα πυργοχώρια μας συνθέτοντας ένα τοπίο ξένο και αποκρουστικό. Αυτό που βλέπουμε είναι μόνο η αρχή!

Οι εταιρείες της αιολικής απάτης παραβιάζοντας βάναυσα το νομικό προστατευτικό πλαίσιο που υπάρχει για την προστασία του πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος, ισοπεδώνουν με την ανοχή και τη συγκάλυψη των αρμοδίων δημοσίων αρχών, τις βουνοκορυφές μας εφαρμόζοντας το “δίκαιο του κατακτητή”!

Η ανάγκη πλέον ανάσχεσης αυτής της λαίλαπας είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε επιτακτική.

Με πρωτοβουλία των τοπικών μας ΜΜΕ “Αδούλωτη Μάνη”, “Φωνή της Μάνης” και “MANI NEWS”, της “Οικολογικής Πολιτιστικής Κίνησης Μέσα Μάνης”, του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυναικών Μάνης και τοπικών Επιτροπών Αγώνα για τη Σωτηρία της Μάνης και με αφορμή την επέτειο του ιστορικού ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940, διοργανώνεται συμβολική συγκέντρωση πλησίον του “ανεμολογικού ιστού” που έχει τοποθετηθεί στο πλάτωμα δίπλα στην επαρχιακή οδό Τσικαλιών - Λάγιας, στο ύψος της διασταύρωσης προς Κορογονιάνικα και Καινούργια Χώρα. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση, που καταγράφει το αιολικό δυναμικό της περιοχής, είναι πρόδρομος για την επέκταση της τοποθέτησης νέων ανεμογεννητριών σε όλο το μήκος της χερσονήσου της Μάνης.

Η εκδήλωσή μας θα γίνει την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στις 12.00 το μεσημέρι. Καλούμε τους Μανιάτες και τις Μανιάτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Μάνης, όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους στην Αυτοδιοίκηση, τους Λάκωνες και τους Μανιάτες υπουργούς και βουλευτές να στηρίξουν αυτό τον αγώνα για τη σωτηρία της Μάνης.

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019 & ώρα 12.00 ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΕΛΕΥΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ «ΟΧΙ»:
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΝΗΣ
- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΑΝΗ “ΧΑΜΕΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ”»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών