Στη Σπάρτη η αντιπεριφερειάρχης Κόρκα: Υποσχέθηκε επιτάχυνση για την αξιοποίηση των αρχαιοτήτων

Κυριακή, 20 Οκτώβριος 2019 17:45 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Σπάρτη η αντιπεριφερειάρχης Κόρκα: Υποσχέθηκε επιτάχυνση για την αξιοποίηση των αρχαιοτήτων

Επίσκεψη στη Σπάρτη και συζητήσεις για θέματα του τομέα της πραγματοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα.

Η κ. Κόρκα είχε συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη, τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα, την εντεταλμένη σύμβουλο Μαργαρίτα Σπυριδάκου, καθώς και την προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Ευαγγελία Πάντου.

Ύστερα από ενημέρωση που είχε και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανάδειξη και αξιοποίηση του αρχαιολογικού πλούτου του τόπου, η αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε θετικά αποτελέσματα.

Μετά τις συναντήσεις της, η κ. Κόρκα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συναντήθηκα με το συνάδελφους Θεόδωρο Βερούτη και Μαργαρίτα Σπυριδάκου καθώς και την κ. Πάντου από την Εφορία Αρχαιοτήτων. Η συζήτηση μας περιεστράφη στην ανάδειξη, αξιοποίηση και προσπελασιμότητα της πλούσιας -σε αρχαιολογικά, βυζαντινά και νεότερα μνημεία- Λακωνίας. Είμαστε αποφασισμένοι να συνδράμουμε ενεργητικά στην προστασία των μνημείων και την δημιουργία διαδρομών πολιτισμού.

Συναντήθηκα επίσης με τον συνάδελφο μου από τα βουλευτικά έδρανα, και νεοεκλεγέντα δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα και τους συνεργάτες του επί των πολιτιστικών θεμάτων και αρχαιολογικών χώρων της πόλης της Σπάρτης. Αναφερθήκαμε στο Μουσείο Σπάρτης, το Αρχαίο Θέατρο Σπάρτης και τη σύνδεση τους με τη γέφυρα Ευρώτα, ώστε να δημιουργηθεί μια πολιτιστική διαδρομή που θα αναδείξει την αξιόλογη πολιτιστικά Σπάρτη, σε συνδυασμό με τα μονοπάτια του Μυστρά. Δεσμεύθηκα να συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο και τους περιφερειακούς συμβούλους ώστε να κινηθούμε με γρήγορους ρυθμούς.»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα