Παραπεμπτικά μαστογραφίας χορηγεί η 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης

Οκτώβριος: Μήνας κατά του καρκίνου μαστού

Τετάρτη, 09 Οκτώβριος 2019 09:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παραπεμπτικά μαστογραφίας χορηγεί η 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης

Μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού είναι ο Οκτώβριος. Με αφορμή αυτό το γεγονός, η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Σπάρτης δίνει τη δυνατότητα σε όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν παραπεμπτικό μαστογραφίας, να προσέλθουν στα γραφεία της μονάδας, καθημερινά από τις 07:00 έως τις 15:00 (άνευ ραντεβού), καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα.

 Ακολουθεί ενημερωτικό άρθρο που περιλαμβάνει πληροφορίες για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και την απαραίτητη μαστογραφία που πρέπει να πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου:

Ο Οκτώβριος είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού, που προσβάλλει μια στις εννέα γυναίκες. Η πρόληψη παραμένει πάντα η καλύτερη θεραπεία καθώς η ασθένεια είναι σήμερα ιάσιμη εάν ανιχνευθεί έγκαιρα.
Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες:
- να ελέγχουν τακτικά τον μαστό τους με ψηλάφηση, τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, μετά την 7η μέρα μετά την έναρξη της περιόδου.
- να επισκέπτονται άμεσα τον γιατρό τους εάν τα περισσότερα οζίδια του μαστού είναι καλοήθη (μη-καρκινικά) και μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς επιπτώσεις
- να κάνουν μαστογραφία σύμφωνα με τις οδηγίες της American Cancer Society.

Συστάσεις προληπτικού ελέγχου
για καρκίνο του μαστού (ACS)
- Οι γυναίκες που δεν ανήκουν στην ομάδα υψηλού κινδύνου συνιστάται να αρχίζουν τον προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία από την ηλικία των 45 ετών.
- Στις γυναίκες ηλικίας 40 έως 44 πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να ξεκινήσουν ετήσιο προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία, εάν το επιθυμούν.
- Οι γυναίκες ηλικίας 45 έως 54 πρέπει να ελέγχονται με μαστογραφία κάθε χρόνο.
- Οι γυναίκες 55 ετών και άνω συνιστάται να κάνουν προληπτική μαστογραφία κάθε 2 χρόνια, ή μπορεί να συνεχίσουν τον ετήσιο έλεγχο.
- Ο έλεγχος θα πρέπει να συνεχιστεί για όσο διάστημα μια γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και αναμένεται να ζήσει ακόμα άλλα 10 χρόνια ή περισσότερο. (American Cancer Society, 2016).

Πληροφορίες: 1η ΤΟΜΥ Σπάρτης, Όθωνος Αμαλίας 93 ισόγειο, τηλέφωνο επικοινωνίας : 2731081833


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti