Με στόχο την ενίσχυση και ενθάρρυνση του επιχειρείν στη Σπάρτη

Από 8-12 Οκτωβρίου οι δράσεις του 6ου “GreenHouse”

Τετάρτη, 02 Οκτώβριος 2019 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Με στόχο την ενίσχυση και ενθάρρυνση του επιχειρείν στη Σπάρτη

Τη Σπάρτη επέλεξε το “Alba Graduate Business School”, εκπαιδευτικό ίδρυμα του “American College of Greece”, για τη διεξαγωγή του προγράμματος καθιερωμένων δράσεων επιχειρηματικότητάς  “GreenHouse” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πρόκειται για θεματικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια και ανοικτά σεμινάρια, που θα διεξαχθούν από την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 12 Οκτωβρίου και  αποσκοπούν στη διάδοση της επιχειρηματικότητας. Οι δράσεις τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος επιδιώκει την εφαρμογή πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της απασχόλησης και την ενθάρρυνση των νέων επιχειρηματιών. Χρηματοδοτούνται, δε, από τη διεθνή, μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική οργάνωση «Ελληνική Πρωτοβουλία» (The Hellenic Initiative).

Στόχος τους είναι η μέγιστη δυνατή προσέλκυση κοινού, στην προσπάθεια συνδυασμού της δυναμικής της επιχειρηματικότητας της περιοχής, με την τεχνογνωσία του “Αlba Graduate Business School”. Οι επιμέρους δραστηριότητες απευθύνονται σε μαθητές, με έμφαση στην κοινωνική επιχειρηματικότητα, σε φοιτητές, την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και όσους ξεκινούν την επιχειρηματική δράση τους.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη χρήση ψηφιακών μέσων στην επιχειρηματικότητα, να προαγάγουν την επιχειρηματική σκέψη τους, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους και να ανταλλάξουν απόψεις με προσκεκλημένους επιχειρηματίες. Το πρόγραμμα είναι ανοικτό στο κοινό και παρέχεται δωρεάν.

Το “Alba Graduate Business School” προωθεί ενεργά την επιστημονική έρευνα και διοργανώνει βραχυχρόνια προγράμματα επιμόρφωσης στελεχών. Επιπλέον, εκπονεί ερευνητικά προγράμματα, ενώ αναπτύσσει στενούς δεσμούς με την επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και διεθνείς συνεργασίες με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πρόγραμμα δράσεων

Τρίτη 8/10
Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης (Sparti Tech Lab)
16.00-19.00: Ανοιχτό σεμινάριο: «Social Media. Πώς μπορούν να οε βοηθήσουν να αναπτύξεις την επιχείρηση σου;»
 
Τετάρτη 9/10
Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης (Sparti Tech Lab)
10.00-13.00: Παιχνίδι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για μαθητές Γυμνασίου
16.00-19.00: Ανοιχτό σεμινάριο: «Πως να προωθήσεις την επιχείρηση σου μέσω
της ιστοσελίδας και του e-shop σου»

Πέμπτη 10/10
Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης (Sparti Tech Lab)
10.00-13.00: Παιχνίδι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με μαθητές Γυμνασίου

Πανεπιστήμιο Σπάρτης
15.00-18.00: Εισαγωγή στην επιχειρηματικότητα για τους φοιτητές του Παν. Πελοποννήσου

Παρασκευή 11/10
Δημόσια Βιβλιοθήκη Σπάρτης (Sparti Tech Lab)
10.00-13.00: Παιχνίδι Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας με μαθητές Γυμνασίου

Παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης
15.00-21.00: Διήμερο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας (Ημέρα 1η)

Σάββατο 12/10
Παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης
09.30-20.00: Διήμερο Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας (Ημέρα 2η)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος