Συνεχίζονται τα συγκινητικά μηνύματα για τον Δ. Καλοειδή

Την Πέμπτη η κηδεία στη Σπάρτη

Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 17:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Συνεχίζονται τα συγκινητικά μηνύματα για τον Δ. Καλοειδή

Πολυάριθμες είναι οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις και μηνύματα, που φτάνουν στα γραφεία του «Λακωνικού Τύπου», για τον θάνατο του Λάκωνα ομογενή και δωρητή Δημητρίου Καλοειδή.

Η νεκρώσιμος ακολουθία του Δ. Καλοειδή θα τελεστεί την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης, ενώ θα ακολουθήσει ταφή στο κοιμητήριο του Μυστρά. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να παρευρεθούν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της Λακωνίας, του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, καθώς και προσωπικότητες από το εξωτερικό. Ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες του «Λακωνικού Τύπου», θα βρίσκονται ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτρης και η Άντρη Αναστασιάδη, σύζυγος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Θ. Δαβάκης: «Λίγα λόγια
για τον Δημήτρη Καλοειδή»
 Έναν αποχαιρετισμό στον Δημήτρη Καλοειδή έκανε, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης:

«Σε λίγο η γη της Λακωνίας, θα δεχθεί έναν Άνθρωπο που την αγάπησε, την τίμησε και την ευεργέτησε!

Σ’ ευχαριστούμε για πολλά..! Κυρίως όμως γιατί με το παράδειγμά σου έδειξες στους νεότερους, ότι όλα κερδίζονται με προσπάθεια, πίστη και διαρκή αγώνα!

Το Μαράκι σ’ ευχαριστεί για την κούκλα και θα σε θυμάται...

Κουράγιο και δύναμη στον άνθρωπό σου και συνοδοιπόρο μιας ζωής..!

Καλό Ταξίδι!»


Ψήφισμα του ΔΣ Σπάρτης

Επίσης, ψήφισμα για τον θάνατο του Λάκωνα δωρητή εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης. Συγκεκριμένα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης  σήμερα  Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019,  κατά την τακτική του συνεδρίαση, μετά το άγγελμα του θανάτου του μεγάλου Λάκωνα ομογενή και ευεργέτη Δημητρίου Καλοειδή, ενός ανθρώπου που το ήθος, η παρουσία του  και η φιλανθρωπική του δράση  αποτελούν πρότυπα για τον τόπο μας και προκειμένου να αποτίσει  τον απαιτούμενο φόρο  τιμής στον εκλιπόντα  και να  αποδώσει  την πρέπουσα τιμή σε αυτόν που  ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, ως ακολούθως:               
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  Ομόφωνα
1. Να εκφράσει την βαθιά του θλίψη, τα ειλικρινή του συλλυπητήρια και την συμπάθειά του στους συγγενείς και οικείους του εκλιπόντος.
2. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
3. Να παραστεί ο Δήμαρχος και  αντιπροσωπεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου  στην τελετή της κηδείας του.
4. Να κατατεθεί στην μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου  και του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος,  να  αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας».       


Θλίψη εκφράζει
το Επιμελητήριο Λακωνίας

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του Δημητρίου Καλοειδή, «ενός σπουδαίου ευεργέτη του τόπου μας και άξιου επιχειρηματία», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Ο Δημήτριος Καλοειδής ευεργέτησε τη Λακωνία και τον ελληνισμό ως ομογενής με αξιόλογη δράση για τη διάδοση και διάσωση του ελληνικού στοιχείου στην Αμερική όπου μετανάστευσε, ως δωρητής σε οργανισμούς και φορείς, αλλά και ως αξιοθαύμαστος επιχειρηματίας τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Λακωνία με τη δημιουργία της υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακής μονάδας Mystras Grand Palace Resort & Spa, στο Μυστρά. Πρόσφερε πολλές θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία σε μια δύσκολη εποχή και έγινε εμπνευστής για τη δημιουργία αντίστοιχων επιχειρήσεων στον τόπο μας, που τόσο τις έχει ανάγκη για την ανάπτυξή του.

Αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση διότι με αγώνα και σκληρή δουλειά κατάφερε πολλά, χωρίς να απωλέσει  το ήθος του ευγενούς ανθρώπου και την αγάπη του για την πατρίδα.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στους οικείους και συνεργάτες του.  

Αιωνία του η μνήμη».             


Συλλυπητήρια επιστολή

του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης
Από την πλευρά του, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης απέστειλε την παρακάτω επιστολή: «Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε  το θάνατο του ξεχωριστού μέλους της κοινωνίας μας και του επιχειρηματικού κόσμου Δημητρίου Καλοειδή. Ο  εκλιπών συμπολίτης μας  δραστηριοποιήθηκε πολλά χρόνια στην Αμερική με μεγάλη επιτυχία, αλλά και στην γενέτειρά του στην οποία δημιούργησε  την εκπληκτική ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία MYSTRAS GRAND RESORT PALACE & SPA. Παράλληλα, έδειξε έντονο φιλανθρωπικό ενδιαφέρον και πραγματοποίησε αναρίθμητες δωρεές, όχι μόνο στην ελληνική κοινότητα και εκκλησία αλλά και σε οργανισμός και φορείς της Νέας Υόρκης.

Πρόσφερε δεκάδες θέσεις εργασίας και άφησε παντοτινά το αποτύπωμά του σαν άνθρωπος και επιχειρηματίας.

Εκφράζουμε τα θερμά  συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του Γεωργία».       


Συλλυπητήριο μήνυμα Π. Τατούλη

για την απώλεια του Δ. Καλοειδή
«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Δημήτρη Καλοειδή, ενός σπουδαίου Λάκωνα της διασποράς, με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και κυρίως κοινωνική προσφορά», αναφέρει στο μήνυμά του ο τέως περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και συμπληρώνει: «Υπήρξε παράδειγμα αφοσίωσης και συνέπειας στα ιδανικά που πρέσβευε και δίδαξε ήθος σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του. Διέπρεψε στην Αμερική όπου έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το Ελληνικό στοιχείο και παράλληλα τίμησε τη Λακωνική του καταγωγή καθώς το ενδιαφέρον του για την πατρώα του γη ήταν διαρκές και έντονο.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία και τους οικείους του».


φωτο: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών