Οι δράσεις του Κέντρου «Δίαυλος» τον Σεπτέμβριο

Σάββατο, 14 Σεπτέμβριος 2019 10:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι δράσεις του Κέντρου «Δίαυλος» τον Σεπτέμβριο

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας « ΔΙΑΥΛΟΣ» Ν. Λακωνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, πρόκειται να υλοποιήσει επιστημονικές δράσεις κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, οι οποίες έχουν ως εξής:

Βιωματικό Σεμινάριο Νοσηλευτών
του Νοσοκομείου Μολάων
«Φροντίζομαι για να φροντίζω»
Την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2019 στο χώρο του Νοσοκομείου Μολάων θα πραγματοποιηθεί βιωματικό σεμινάριο βασισμένο στην καταξιωτική συστημική διερεύνηση με συντονίστριες την κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ψυχολόγο και την κ. Κατερίνα Καργάκου, κοινωνική λειτουργό. Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 8 με 10 εβδομαδιαίες συναντήσεις διάρκειας δυόμιση ωρών η κάθε μια.

Παρέμβαση σε γονείς
Σε συνεργασία με  κ. Ευσταθία Λιάρου,  Δήμαρχο του Δ. Ελαφονήσου και  την κ. Μαρία Τσάπαλα  από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ελαφονήσου, θα  διοργανωθεί  μια ομιλία ενημέρωσης - ευαισθητοποίησης προς τους γονείς με τίτλο:  «Κατανοώντας και αντιμετωπίζοντας το άγχος»,  που θα διεξαχθεί στην Αίθουσα Σκηνής του Δημοτικού σχολείου Ελαφονήσου,  την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και  ώρα: 6:00 το απόγευμα, με εισηγήτρια την ψυχολόγο κα Παπαδοπούλου Ιωάννα

Παρέμβαση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Σε συνεργασία με την Δ/ντρια του Γυμνασίου Ελαφονήσου κ. Βαρβάρα Κρανιδιώτη, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00 το πρωί, η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, ψυχολόγος, θα πραγματοποιήσει βραχεία βιωματική παρέμβαση, στους μαθητές του Γυμνασίου Ελαφονήσου με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Ενδοσχολικού Εκφοβισμού»

Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πάνω στη Δυναμική της Ομάδας
Η ανάγκη ένταξης σε ομάδα, αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις ανάγκες του ατόμου, καθώς του επιτρέπει να αισθάνεται αγαπητό και αποδεκτό, το βοηθά να σχηματίσει μια απαρτιωμένη εικόνα εαυτού, να γνωρίσει τις δυνάμεις και τις αδυναμίες του, να κοινωνικοποιηθεί και να συνεργάζεται, να οριοθετεί και να οριοθετείται. Το σχολείο, ως πρωταρχικός φορέας κοινωνικοποίησης, καλύπτει την ανάγκη αυτή των μαθητών, μέσα από την ένταξή τους στην ομάδα της σχολικής τάξης.

Γίνεται επομένως φανερό ότι ο εκπαιδευτικός κάθε βαθμίδας οφείλει να είναι εξοικειωμένος με τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας των ομάδων καθώς και με τις δυνάμεις που αναπτύσσονται και λειτουργούν μέσα σε αυτές, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιδιαίτερα απαιτητικό ρόλο του συντονιστή της ομάδας της τάξης του.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή των εκπαιδευτικών, το Κέντρο Πρόληψης Λακωνίας «ΔΙΑΥΛΟΣ» διοργάνωσε, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, Βιωματικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών με θέμα «Εκπαίδευση στη Δυναμική της Ομάδας», με συντονίστριες την Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ψυχολόγο και την Κατερίνα Καργάκου, Κοινωνική Λειτουργό. Το Σεμινάριο απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και θα έχει συνολική διάρκεια 12 ημερών (48 ωρών), που θα κατανεμηθούν σε δύο τετραήμερες και δύο διήμερες εκπαιδευτικές συναντήσεις. Το πρώτο τετραήμερο ολοκληρώθηκε στις 3, 4, 5, και 6 Σεπτεμβρίου και περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση και βιωματικές ασκήσεις πάνω στη Δυναμική της Ομάδας. Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο εκπαιδευτικό τετραήμερο στις 16,18,21 και 23 Οκτωβρίου καθώς και δύο διήμερες συναντήσεις αφιερωμένες στην εποπτεία και τη συζήτηση πρακτικών εφαρμογών των τεχνικών στις οποίες έχουν εκπαιδευτεί οι συμμετέχοντες. Όλες οι συναντήσεις υλοποιούνται στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κέντρου Πρόληψης «ΔΙΑΥΛΟΣ».
  

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα