Η Ελαφόνησος που αγαπήσαμε δεν κάηκε, απλά πληγώθηκε…(VIDEO)

Ο επίγειος παράδεισος της Λακωνίας χρειάζεται τη στήριξη όλων όσο ποτέ

Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 13:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Ελαφόνησος που αγαπήσαμε δεν κάηκε, απλά πληγώθηκε…(VIDEO)

Ένας μικρός επίγειος παράδεισος, εκεί στη Λακωνία, κρυβόταν τόσο καιρό…! Με μικρά δρομάκια, με μια όμορφη γραφική πλατεία και με νερά παραδεισένια… Η παραλία του Σίμου ήταν μια χαμένη όαση, μια χαμένη Καραϊβική με λευκή άμμο και καταπράσινα νερά…! Όλοι όσοι επισκέπτονταν αυτό το νησί δεν ήθελαν να φύγουν και όταν έφευγαν ήταν σίγουρο πως θα ξαναγυρνούσαν! «Κολλημένοι» με την Ελαφόνησο, έλεγαν…! Αυτό το κόσμημα, λοιπόν,  τελευταία επλήγη…. Οι κόκκινες φλόγες το περικύκλωσαν και ο παράδεισος για δυο ημέρες έγινε κόλαση…! Οι μικροί  πράσινοι θάμνοι πήραν φωτιά και τώρα έγιναν όλα κατάμαυρα…! Πάλι άρχισαν όλοι, σαν δικαστές, να λένε βαριές κατηγορίες, πότε στον έναν και πότε στον άλλον! Δεν ήθελα να ακούω πως καίγεται η Ελαφόνησος και, κυρίως, δεν ήθελα να ακούω το ποιος μπορεί να φταίει! Όλοι φταίμε! Για κάθε τόπο που καίγεται, όλοι φταίμε, γιατί κάποια στιγμή όλοι είμαστε απρόσεκτοι… Να ένα τσιγάρο, να μια φωτιά για barbecue, να μια φωτιά για να κάψω σκουπίδια και κάποια στιγμή θα γίνει το κακό! Άπαξ και μπει η φωτιά μετά, τι να την κάνω την ανάληψη ευθυνών; Είτε από ένα πρόσωπο, είτε από τους αρμόδιους φορείς…! Εγώ ξέρω πως για λίγο καιρό η Ελαφόνησος δεν θα είναι το ίδιο…! Παρόλα αυτά είμαι σίγουρη πως θα εξακολουθεί να αποπνέει μια αύρα ηρεμίας και γαλήνης! Θα αποπνέει ρομαντισμό και το ηλιοβασίλεμα της θα είναι μαγικό! Μα, η μαύρη κηλίδα θα υπάρχει και ίσως έτσι όπως θα τη βλέπουμε όλοι μας, ντόπιοι και μη, να σκεφτόμαστε δυο φορές καλύτερα την κάθε ενέργεια που κάνουμε και μπορεί να προκαλέσει φωτιά και έτσι να μην την κάνουμε!

Βαρέθηκα να βλέπω τελευταία φωτογραφίες με τον τεράστιο καπνό και τις φλόγες να τρώνε το πράσινο! Εγώ, την  Ελαφόνησο -και φαντάζομαι όλοι μας- θέλουμε να τη θυμόμαστε σαν εκείνο το μικρό παράδεισο…! Και τώρα που «πονά», θέλει περισσότερο στήριξη! Όσοι είμαστε «κολλημένοι» με την Ελαφόνησο θα με νιώσουν και όσοι δεν την ξέρουν να πάνε για να με καταλάβετε και εσείς...!

Σοφή Βαφάκου

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti