«Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή» στη Μονεμβασιά

Δράση δωρεάς μυελού των οστών

Παρασκευή, 19 Ιούλιος 2019 17:34 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Δώσε ελπίδα, δώσε ζωή»  στη Μονεμβασιά

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Μονεμβασίας, το διήμερο 22 και 23 Ιουλίου, στην Πλάκα Μονεμβασίας, διοργανώνεται παράλληλα εθελοντική δράση για τη συλλογή δειγμάτων μυελού των οστών. Η λήψη θα γίνει από το κινητό συνεργείο του Κέντρου Λήψης Εθελοντών Δοτών Μυελού των οστών της Κλινικής ΡΕΑ, για λογαριασμό του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΡΙΖΕΣ», το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Μονεμβασίας και του αθλητικού συλλόγου ποδοσφαίρου και μπάσκετ Κάστρο Μονεμβασίας.

«Δώσε ελπίδα, Δώσε ζωή. Σε περιμένουμε»
Τι θα κάνεις αν μια μέρα σου δοθεί η ευκαιρία να σώσεις μια ζωή;  Πώς θα νιώσεις αν εσύ είσαι ο μοναδικός που μπορείς να σώσεις ένα συνάνθρωπό σου; Η δωρεά του μυελού των οστών είναι μια απλοποιημένη διαδικασία πλέον, επίσης η λήψη του δείγματος για να γίνεις δότης γίνεται μόνο με σάλιο. Ναι, σωστά άκουσες, με σάλιο και με μια μπατονέτα!

Πριν κάνεις αποτρεπτικές σκέψεις, άσε με να σε ενημερώσω ότι:
- ο μυελός των οστών δωρίζεται σε αρκετές περιπτώσεις όπως και το αίμα
- η αναιμία δεν είναι ανασταλτικός παράγοντας
- δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό
- μόνο το 30% των ασθενών βρίσκουν δότη από την οικογένειά τους, το υπόλοιπο 70%
εξαρτάται από τους δότες
- η μεταμόσχευση μυελού των οστών ή αλλιώς αιμοποιητικών κυττάρων σώζει ασθενείς που
πάσχουν από αιματολογικά νοσήματα όπως διάφοροι τύποι λευχαιμιών, μυελοδυσπλαστικών συνδρόμων, λεμφωμάτων, απλαστικής αναιμίας, κληρονομικών ανοσοανεπαρκειών, μεταβολικών νοσημάτων, μεσογειακής αναιμίας, δρεπανοκυτταρικής αναιμίας κ.α.
- η λευχαιμία είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος στην παιδική ηλικία
- για πολλούς ασθενείς η μεταμόσχευση είναι η μόνη λύση, το μόνο φάρμακο

Είναι μια τόσο εύκολη κίνηση με ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα. Γίνε και εσύ δότης μυελού σήμερα!

Την παραπάνω ενημέρωση πραγματοποίησε ο κ. Βασίλειος Κουλουβάκος, ιατρός Γενικής, δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Μονεμβασίας, πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ Κάστρο Μονεμβασίας και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΡΙΖΕΣ».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα