Δ. Σπάρτης: «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο, θα σας χρωστά ευγνωμοσύνη»

Το κάλεσμα σε φιλόζωους

Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 14:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δ. Σπάρτης: «Υιοθετήστε ένα αδέσποτο, θα σας χρωστά ευγνωμοσύνη»

Μήνυμα που αγγίζει τα φιλόζωα αισθήματα των πολιτών απευθύνει ο Δήμος Σπάρτης, αλλά και κάλεσμα για έμπρακτη έκφραση αγάπης και συμπόνιας προς τα εγκαταλελειμμένα ζώα συντροφιάς-σκύλους που φιλοξενούνται από τον Δήμο και διατίθενται για υιοθεσία.

Ο Δ. Σπάρτης έχει περισυλλέξει και φιλοξενεί αρκετά αδέσποτα σκυλιά, που έχουν δεχθεί τις απαραίτητες κτηνιατρικές φροντίδες. Είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, στειρωμένα και διαθέτουν ηλεκτρονική ταυτότητα. «Το μόνο που περιμένουν και ονειρεύονται είναι η μέρα που κάποιος θα τα διαλέξει και θα γνωρίσουν το χάδι, το παιχνίδι και τη φροντίδα ενός παντοτινού σπιτικού».

Ο πλέον ενδεδειγμένος και μακράν ο καλύτερος τρόπος ευζωίας είναι η υιοθεσία του ζώου και η διαμονή σε ένα φιλικό-οικείο περιβάλλον. Το ζώο που από αδέσποτο γίνεται δεσποζόμενο, έχει το ένστικτο να το αναγνωρίζει δείχνοντας την ευγνωμοσύνη του. Μεγάλη θα πρέπει να είναι η ικανοποίηση για εκείνον που υιοθετεί ένα αδέσποτο σκυλάκι, ξέροντας ότι του προσφέρει τη δια βίου στοργή και ένα «δικό του σπίτι», με ανθρώπους που θα το προσέχουν.

«Γι’ αυτό, δώστε και σεις μια ευκαιρία ζωής σε ένα αδέσποτο ζώο, κι ας μην είναι καθαρόαιμης ράτσας», επισημαίνει ο Δ. Σπάρτης και προσθέτει: «Ο σκύλος είναι ένας πραγματικός φίλος», σημειώνει ο Δ. Σπάρτης

Όσοι εκ των πολιτών θέλουν να βοηθήσουν τα ζώα και να προσφέρουν ως δημότες σε ένα μεγάλο πρόβλημα, ας προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός σκύλου.

Η λίστα των αδέσποτων
Οι υποψήφιοι ανάδοχοι μπορούν να επιλέξουν το ζώο που θα τους κρατήσει συντροφιά από τη λίστα που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Σπάρτης.

Για πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες:
- με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στα τηλέφωνα: 2731361132 και 2731361127 ή
- με τον συνεργαζόμενο με το Δήμο Σπάρτης κτηνίατρο στο τηλέφωνο: 2731082003.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα