Ο Μανιάτης Γ. Στρατάκος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης

Τρίτη, 16 Ιούλιος 2019 19:43 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Μανιάτης Γ. Στρατάκος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης

Η θητεία του τέως υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη,  μπορεί να ολοκληρώθηκε μαζί με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο με την ανάληψη των ηνίων από τη ΝΔ, ένας άλλος Λάκωνας τοποθετείται σε επιτελική θέση στο ίδιο υπουργείο. Πρόκειται για τον Μανιάτη γεωπόνο, Γεώργιο Στρατάκο, ο οποίος ορίστηκε ως ο νέος γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978 με καταγωγή από το Σκουτάρι Δήμου Αν. Μάνης, είναι έγγαμος με τη Μαρή Οβακιμιάν και έχει ένα τέκνο, το Φίλιππο. Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα «Γενετική Βελτίωση, Αναπαραγωγή και Διατροφή Αγροτικών Ζώων» και Διδακτορικού με γνωστικό αντικείμενο «Μικροκλιματικές συνθήκες και Φυσιολογία Αναπαραγωγής Αγροτικών Ζώων». Ασκεί το επάγγελμα του Γεωπόνου από το 2007. Έχει διατελέσει μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτο Παστέρ και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Αν. Στερεάς του ΓΕΩΤΕΕ. Συμμετείχε σε πλήθος επιτροπών όπως «Υλοποίηση των RIS3 στο πλαίσιο της Έξυπνης Εξειδίκευσης για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Θεσσαλίας», «Εθνικός Σχεδιασμός Δράσης για την Έρευνα, Τεχνολογία και Καινοτομία 2014-2020». Έχει διατελέσει επίσης μέλος ομάδας εργασίας για την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας στην προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα